مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,858
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

5,042
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اخلاق زیستی و تولید محصولات تراریخته

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 زمینه: بیوتکنولوژی کشاورزی و بویژه مهندسی ژنتیک با تولید محصولات تراریخته فرصتی برای کاهش فقر, ایجاد امنیت غذایی, رفع سوء تغذیه و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و افزایش توانایی در اصلاح نباتات ایجاد نموده است. با این وجود, ورود بیوتکنولوژی در تحقیقات کشاورزی و تولید محصولات تراریخته, در بسیاری از کشورها با چالش هایی از جنبه های اخلاقی, اجتماعی, فرهنگی, زیست محیطی, ایمنی زیستی, تجاری و اعتقادی مواجه شده است. آنچه مسلم است هر فناوری در کنار مزایای فراوان خود, مواردی از خطر یا ریسک را نیز به همراه دارد. این موضوع ذات هر فناوری بوده و در واقع هیچ یک از فناوری ها به طور 100 درصد ایمن نیستند. بدیهی است, زمانی که یک فناوری جدید بتواند مشکلی از مشکلات بشر را حل نموده و نسبت به سایر فناوری ها مشکل خاصی ایجاد ننماید, بهره گیری از آن اخلاقی خواهد بود. استدلال های غیرمنطقی و غیرعلمی جهت مخالفت با یک فناوری جدید هم به همان اندازه غیراخلاقی است. به همین دلیل اگر محصولات تراریخته بتوانند به هر طریقی مشکلات ناشی از روش های کشاورزی سنتی را به حداقل رسانده بدون اینکه خود مشکل جدیدی ایجاد کنند, از نظر فنی و اخلاقی استفاده از آنها ارجحیت خواهد داشت.به هر حال, دیدگاه های اخلاقی در مورد محصولات تراریخته بیشتر مبتنی بر قضاوت های ارزشی بوده و چندان مبنای علمی ندارد و این ارزش ها و معیارها احتمالا با گذشت زمان و تغییر شرایط و تغییر نظام های شناختی تغییر خواهد کرد. نگرانی های علمی در مورد این دسته از محصولات هم با استدلال های علمی به راحتی قابل حل است.نتیجه گیری: در این مقاله جنبه های اخلاق زیستی مربوط به گسترش و بکارگیری گیاهان تراریخته, توان این فناوری در رفع گرسنگی جهان, تاثیر آن بر سلامت و بهداشت جامعه, مخاطرات و فواید زیست محیطی, تاثیر بر تنوع زیستی و سایر جنبه های اقتصادی-اجتماعی این فناوری مرور خواهد شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رهنما، حسن. (1387). اخلاق زیستی و تولید محصولات تراریخته. اخلاق در علوم و فناوری، 3(2-1)، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/122646/fa

    Vancouver: کپی

    رهنما حسن. اخلاق زیستی و تولید محصولات تراریخته. اخلاق در علوم و فناوری[Internet]. 1387؛3(2-1):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/122646/fa

    IEEE: کپی

    حسن رهنما، “اخلاق زیستی و تولید محصولات تراریخته،” اخلاق در علوم و فناوری، vol. 3، no. 2-1، pp. 1–14، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/122646/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button