مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

583
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عامل های موثر بر انتخاب خط مشی شرکت های فعال در صنایع غذایی ایران در راستای کسب مزیت رقابتی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 86

چکیده

 در فضای پرچالش و رقابتی امروز صنایع کشور, تصمیم گیری های مدیریتی در زمینه کسب مزیت های رقابتی به عامل های متعددی بستگی دارد که شناسایی آنها می تواند به بهبود فرایندهای تصمیم گیری مدیران کمک شایانی داشته باشد. هدف این پژوهش, تعیین عامل های موثر بر تصمیم گیری های مدیریتی در به کارگیری راهبردهای کاهش (رهبری) هزینه, تمایز محصولات, تمرکز بر هزینه و تمایز متمرکز در برابر نداشتن راهبرد در بخش های 10 (تولید فراورده های غذایی) و 11 (تولید انواع آشامیدنی ها) تقسیم بندی ISIC نسخه چهارم در کارگاه های متوسط و بزرگ در ایران است. به منظور تعیین گرایش های مدیریتی نسبت به این راهبردها از یک مدل رگرسیون لاجیت چندگانه استفاده شده است. داده های این پژوهش, با تکمیل پرسشنامه از 94 مدیر واحدهای تولیدی مربوطه به دست آمده است. تحلیل توصیفی از اطلاعات به دست آمده از شرکت های مورد بررسی نشان داد که راهبرد تمایز محصولات با کسب 30 درصد فراوانی, راهبرد انتخابی بیشتر شرکت های مورد بررسی می باشد. نتایج پژوهش گویای آن است که متغیرهای تجربه و تحصیلات مدیر, تنوع محصول, رقابت در بازار محصول و برند معتبر شرکت می تواند تاثیر قابل ملاحظه ای بر راهبرد انتخابی شرکت داشته باشد. از میان رهیافت های مختلف در راستای کسب مزیت رقابتی, رهیافت تمایز محصولات توانایی بیشتری در کسب مزیت رقابتی, در شرایط افزایش رقابت بنگاه ها, دارد. متغیرهای تنوع محصول با ضریب 1.54, برند معتبر با ضریب 0.88 و تحصیلات مدیر با ضریب 0.78 بیشترین اثرگذاری را بر احتمال گزینش راهبرد تمایز توسط مدیران دارند. از این رو پیشنهاد می شود, بنگاه های فعال در صنایع غذایی با ابزار لازم از جمله متنوع سازی محصولات و ایجاد برندهای معتبر داخلی و خارجی در زمینه ارائه محصولاتی متمایز و منطبق بر خواسته های بازار تلاش نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، حسین، محمدی، مرتضی، و کواکبی، ویدا. (1394). عامل های موثر بر انتخاب خط مشی شرکت های فعال در صنایع غذایی ایران در راستای کسب مزیت رقابتی. اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، 9(2 )، 73-86. SID. https://sid.ir/paper/124331/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی حسین، محمدی مرتضی، کواکبی ویدا. عامل های موثر بر انتخاب خط مشی شرکت های فعال در صنایع غذایی ایران در راستای کسب مزیت رقابتی. اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)[Internet]. 1394؛9(2 ):73-86. Available from: https://sid.ir/paper/124331/fa

    IEEE: کپی

    حسین محمدی، مرتضی محمدی، و ویدا کواکبی، “عامل های موثر بر انتخاب خط مشی شرکت های فعال در صنایع غذایی ایران در راستای کسب مزیت رقابتی،” اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، vol. 9، no. 2 ، pp. 73–86، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/124331/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا