مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,864
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

863
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل موثر بر پذیرش بیمه محصولات کشاورزی و ارائه الگوی پایداری و ناپایداری بیمه

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 20

چکیده

 تامین نیازهای غذایی, همواره یکی از دغدغه های اساسی بشر به شمار می رود. اتخاذ سیاست های مطلوب افزایش توان تولید و کاهش ریسک در بخش کشاورزی, از برنامه های دولت ها به منظور دستیابی به امنیت غذایی می باشد. در این خصوص بیمه محصولات کشاورزی به عنوان سازوکاری مناسب برای کاهش ریسک اقتصادی و ارتقاء امنیت غذایی جامعه مطرح است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر پذیرش بیمه محصول سویا جهت توسعه پایدار تولید در شهرستان گرگان صورت پذیرفت. آمار و اطلاعات پژوهش از طریق طراحی و تکمیل پرسشنامه از 183 بهره بردار سویاکار دهستان ها که به روش تصادفی طبقه بندی انتخاب شده و اطلاعات اسنادی صندوق بیمه محصولات کشاورزی و کارگروه دانه های روغنی جمع آوری گردید. به منظور شناسایی متغیر های موثر بر پذیرش بیمه و میزان اثربخشی آنها از الگوی اقتصادسنجی لوجیت بهره گرفته شد. نتایج برازش الگوی لوجیت نشان داد متغیر های تحصیلات, اخذ تسهیلات, سابقه کشت, تجربه, سن و سابقه خطر زارع, اثر مثبتی بر پذیرش بیمه داشته و متغیر های درآمد, تنوع درآمدی و اصلی بودن شغل کشاورزی, مالکیت شخصی اراضی و تنوع تولید اثر منفی بر پذیرش بیمه دارند. مقادیر اثر نهایی متغیرها نشان داد که با یک درصد کاهش در سطح زیرکشت سویا, احتمال پذیرش بیمه 0.071 درصد افزایش می یابد. لذا خرده مالکان تمایل بیشتری به بیمه نمودن محصول سویای خود دارند که با رویکرد اصلی بیمه که حمایت از کشاورزان خرده پا است مطابقت دارد. در پایان, ضمن ارائه الگوی پایداری و ناپایداری بیمه, راهکار های اجرایی نظیر ایجاد بانک اطلاعات زارعین و کارشناسان, ایجاد نظام مستقل ترویج در صندوق بیمه جهت افزایش عملکرد صندوق بیمه, به برنامه ریزان و سیاستگذاران ارائه گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دریجانی، علی. (1396). عوامل موثر بر پذیرش بیمه محصولات کشاورزی و ارائه الگوی پایداری و ناپایداری بیمه. اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، 11(2 )، 1-20. SID. https://sid.ir/paper/124392/fa

    Vancouver: کپی

    دریجانی علی. عوامل موثر بر پذیرش بیمه محصولات کشاورزی و ارائه الگوی پایداری و ناپایداری بیمه. اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)[Internet]. 1396؛11(2 ):1-20. Available from: https://sid.ir/paper/124392/fa

    IEEE: کپی

    علی دریجانی، “عوامل موثر بر پذیرش بیمه محصولات کشاورزی و ارائه الگوی پایداری و ناپایداری بیمه،” اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، vol. 11، no. 2 ، pp. 1–20، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/124392/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button