مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد میزان افزایش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی در اثر حذف یارانه نهاده ها (بررسی موردی: برنج استان مازندران)

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 29

چکیده

 یکی از سیاست های اقتصادی رایج برای حمایت از کشاورزی, یارانه نهاده های تولیدی است. با توجه به تصمیم دولت مبنی بر تعدیل یارانه ها, در این تحقیق به تاثیر آن بر افزایش قیمت تمام شده برنج در مازندران پرداخته شده است. از آنجایی که میزان مصرف نهاده های حمایت شده در بین کشاورزان برای زراعت های مختلف, و همچنین میزان عملکرد محصول برنج در اراضی مختلف, یکسان نیست, در این تحقیق, با استفاده از اطلاعات میدانی, به اندازه گیری میزان تاثیر تعدیل یارانه ها بر قیمت تمام شده برنج توجه شد. داده های تحقیق برگرفته از 150 پرسشنامه توزیع شده میان تولیدکنندگان ارقام مختلف برنج در سطح استان مازندران در سال زراعی 89-1388 می باشد. روش مورد استفاده, برآورد تابع هزینه ترانسلوگ و سهم هزینه ای نهاده های تولید از طریق رگرسیون های به ظاهر نامرتبط می باشد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که یک درصد تغییر در قیمت نهاده های بذر و کود, قیمت تمام شده برنج کل استان را به میزان 0.06 درصد و قیمت تمام شده ارقام مرغوب را به میزان 0.22 درصد افزایش خواهد داد. همچنین با به دست آمدن روند تغییرات قیمتی نهاده ها پس از اجرای طرح هدفمندی و تاثیر آن بر کشش قیمتی محصول, مشخص شد که با حذف یارانه نهاده ها, قیمت تمام شده برنج کل استان به میزان 0.05 درصد و ارقام مرغوب, به میزان 0.17 درصد افزایش خواهد داشت. نظر به تفاوت تاثیر حذف یارانه هر نهاده برقیمت تمام شده محصول, پیشنهاد می شود میزان کاهش حمایت, بر اساس نوع نهاده صورت گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گوران، نادیا، مجاوریان، سیدمجتبی، و نوروزی، قاسم. (1393). برآورد میزان افزایش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی در اثر حذف یارانه نهاده ها (بررسی موردی: برنج استان مازندران). اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، 8(1)، 21-29. SID. https://sid.ir/paper/124426/fa

    Vancouver: کپی

    گوران نادیا، مجاوریان سیدمجتبی، نوروزی قاسم. برآورد میزان افزایش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی در اثر حذف یارانه نهاده ها (بررسی موردی: برنج استان مازندران). اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)[Internet]. 1393؛8(1):21-29. Available from: https://sid.ir/paper/124426/fa

    IEEE: کپی

    نادیا گوران، سیدمجتبی مجاوریان، و قاسم نوروزی، “برآورد میزان افزایش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی در اثر حذف یارانه نهاده ها (بررسی موردی: برنج استان مازندران)،” اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، vol. 8، no. 1، pp. 21–29، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/124426/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button