مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,400
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

660
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توزیع منافع یارانه غذا در ایران

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 183

چکیده

 هدف اصلی دولت از پرداخت یارانه بهبود رفاه خانوارها از طریق افزایش دسترسی به کالاها و خدمات است. ساختار فعلی نظام حمایتی و به دنبال آن پرداخت یارانه در کشور مناسب نیست, به طوری که بسیاری از اقتصاددانان پرداخت یارانه عمومی را پرهزینه می دانند. به همین دلیل دولت به دنبال تجدید نظر در برنامه های پرداخت یارانه به مواد غذایی است. در این مطالعه توزیع منافع نظام فعلی یارانه کشور میان مناطق و دهک های مختلف درآمدی با تعیین مصرف سرانه و در نظر گرفتن قیمت یارانه ای و قیمت آزاد با تاکید بر سه کالای نان, روغن و قند و شکر مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از بررسی داده ها در سال 1380 نشان داد که منافع حاصل از یارانه نان در مناطق شهری و روستایی استان های مختلف و همچنین گروه های مختلف بیش از روغن خوراکی و قند و شکر است. از طرف دیگر توزیع یارانه و منافع حاصل از آن در مناطق و گروه های مختلف درآمدی نیز نشان دهنده آن است که سیستم فعلی پرداخت یارانه نه تنها هدفمند نبوده, بلکه در برخی موارد به سمت گروه های با درآمد بالا انحراف داشته است. پس نظام فعلی پرداخت یارانه از کارایی لازم برخوردار نبوده و باعث اتلاف منابع می شود. بنابراین برای جلوگیری از اتلاف منابع و کاهش بار مالی دولت لازم است هدفمندی یارانه غذا مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، آیت اله، اسماعیلی، عبدالکریم، و نجفی، بهاالدین. (1388). بررسی توزیع منافع یارانه غذا در ایران. اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، 3(1)، 161-183. SID. https://sid.ir/paper/124584/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی آیت اله، اسماعیلی عبدالکریم، نجفی بهاالدین. بررسی توزیع منافع یارانه غذا در ایران. اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)[Internet]. 1388؛3(1):161-183. Available from: https://sid.ir/paper/124584/fa

    IEEE: کپی

    آیت اله کرمی، عبدالکریم اسماعیلی، و بهاالدین نجفی، “بررسی توزیع منافع یارانه غذا در ایران،” اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، vol. 3، no. 1، pp. 161–183، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/124584/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا