مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,149
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضددردی مصرف خوراکی و مزمن میوه فلفل در مدل تجربی بیماری دیابت در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 249

چکیده

 هدف: هیپرآلژزی یکی از علایم بارز نوروپاتی ناشی از دیابت قندی محسوب می شود که بر کیفیت زندگی افراد مبتلا تاثیر دارد. با توجه به وجود شواهد تحقیقاتی مبنی بر اثر ضد دیابتی و ضد درد میوه گیاه فلفل, در این بررسی اثر ضد درد تجویز خوراکی فلفل در موش های صحرایی نر مبتلا به دیابت قندی القا شده توسط استرپتوزوتوسین در مراحل حاد و مزمن در آزمون فرمالین مورد ارزیابی قرار گرفت.روش بررسی: در این مطالعه تجربی 48 موش صحرایی نژاد ویستار به طور تصادفی به 6 گروه کنترل, کنترل تحت تیمار با فلفل, کنترل دریافت کننده سدیم سالیسیلات, دیابتی, دیابتی دریافت کننده سدیم سالیسیلات (کنترل مثبت). و دیابتی تیمار شده با فلفل تقسیم بندی شدند.یافته ها: نمرات درد در موش های دیابتی پس از گذشت یک ماه در دو فاز حاد و مزمن به دنبال تجویز کف پایی فرمالین بیشتر از موش های کنترل بود. درمان با فلفل به مدت یک ماه موجب کاهش معنادار در نمرات درد در یک ساعت در مقایسه با گروه دیابتی در مراحل حاد و مزمن آزمایش شد. ضمنا با تجویز سدیم سالیسیلات به موش های کنترل و دیابتی, کاهش معنادار در نمره درد فقط در مرحله مزمن (دوم) آزمون فرمالین وجود داشت. از طرف دیگر کاهش معنادار در نمرات درد در گروه کنترل تیمار شده با فلفل در مقایسه با گروه کنترل در هر دو فاز حاد و مزمن آزمون فرمالین مشاهده گردید. ضمنا مصرف فلفل تاثیری بر قند خون موشها نداشته است.نتیجه گیری: تجویز خوراکی میوه گیاه فلفل به مدت یک ماه موجب کاهش چشمگیر میزان احساس درد در مدل تجربی دیابت قندی القا شده توسط استرپتوزوتوسین می گردد و این موضوع نیاز به بررسی بیشتر در بیماران دیابتی خواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، مهرداد، بلوچ نژادمجرد، توران دخت، روغنی دهکردی، فرشاد، و رحیمیان، قربانعلی. (1384). بررسی اثر ضددردی مصرف خوراکی و مزمن میوه فلفل در مدل تجربی بیماری دیابت در موش صحرایی. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 4(3 (مسلسل 46))، 243-249. SID. https://sid.ir/paper/12621/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی مهرداد، بلوچ نژادمجرد توران دخت، روغنی دهکردی فرشاد، رحیمیان قربانعلی. بررسی اثر ضددردی مصرف خوراکی و مزمن میوه فلفل در مدل تجربی بیماری دیابت در موش صحرایی. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1384؛4(3 (مسلسل 46)):243-249. Available from: https://sid.ir/paper/12621/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد روغنی، توران دخت بلوچ نژادمجرد، فرشاد روغنی دهکردی، و قربانعلی رحیمیان، “بررسی اثر ضددردی مصرف خوراکی و مزمن میوه فلفل در مدل تجربی بیماری دیابت در موش صحرایی،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 4، no. 3 (مسلسل 46)، pp. 243–249، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12621/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button