مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

932
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت کلی فلوراید و غلظت فلوراید محلول در چهار نوع خمیر دندان موجود در بازار مصرف ایران

صفحات

 صفحه شروع 402 | صفحه پایان 410

چکیده

 مقدمه: یکی از موثرترین و در عین حال مقرون به صرفه ترین راه های جلوگیری از پوسیدگی دندان استفاده از خمیر دندان های حاوی فلوراید است. برای اثربخش بودن فلوراید در خمیر دندان ها مقدار کافی از آن باید به صورت محلول باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی غلظت کلی فلوراید و غلظت فلوراید قابل حل در تعدادی از خمیر دندان های پرفروش در بازار مصرف ایران و مقایسه آن با محدوده استاندارد بین المللی (1000-1500 ppm) انجام پذیرفت.مواد و روش ها: تحقیق حاضر نوعی مطالعه توصیفی- تحلیلی آزمایشگاهی می باشد. در این مطالعه غلظت کلی فلوراید و غلظت فلوراید قابل حل در 4 نوع خمیر دندان شامل 3 خمیر دندان ساخت داخل (پونه, داروگر و پاوه) و یک نوع خمیر دندان خارجی (کرست 7) توسط الکترود ویژه یونی اندازه گیری شد. نتایج توسط آزمون های تحلیل one-way Variance, Kruskal Wallis, Mann-Whitney و Post hoc Tukey مورد تحلیل آماری قرار گرفت (a=0.05).یافته ها: غلظت کلی فلوراید و غلظت فلوراید محلول تنها در خمیر دندان کرست 7 بالاتر از  1000 ppmبود. غلظت فلوراید محلول در خمیر دندان کرست 7 به صورت معنی داری از سایر خمیر دندان ها بیش تر بود (p value<0.001), اما میان سایر خمیر دندان ها اختلاف معنی داری وجود نداشت (p value>0.05).نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر, علی رغم این که نمونه خارجی میزان فلوراید مناسبی داشت, سه خمیر دندان دیگر مورد بررسی, میزان فلوراید کم تری از حد استاندارد داشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یقینی، جابر، مقاره عابد، احمد، مرتضوی، شیوا، چلونگر، مهدی، و کبیری، ستار. (1392). بررسی غلظت کلی فلوراید و غلظت فلوراید محلول در چهار نوع خمیر دندان موجود در بازار مصرف ایران. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، 9(5)، 402-410. SID. https://sid.ir/paper/126390/fa

    Vancouver: کپی

    یقینی جابر، مقاره عابد احمد، مرتضوی شیوا، چلونگر مهدی، کبیری ستار. بررسی غلظت کلی فلوراید و غلظت فلوراید محلول در چهار نوع خمیر دندان موجود در بازار مصرف ایران. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان[Internet]. 1392؛9(5):402-410. Available from: https://sid.ir/paper/126390/fa

    IEEE: کپی

    جابر یقینی، احمد مقاره عابد، شیوا مرتضوی، مهدی چلونگر، و ستار کبیری، “بررسی غلظت کلی فلوراید و غلظت فلوراید محلول در چهار نوع خمیر دندان موجود در بازار مصرف ایران،” مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، vol. 9، no. 5، pp. 402–410، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/126390/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button