مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,264
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر چهار نوع خمیر دندان رایج مصرفی در ایران بر سایش مینای دندان

صفحات

 صفحه شروع 236 | صفحه پایان 245

چکیده

 مقدمه: مسواک زدن همراه با خمیر دندان رایج ترین و مهم ترین روش حفظ بهداشت دهان و دندان به شمار می رود. با این وجود استفاده از این محصولات مضرات و عوارضی از جمله سایش بافت های دندانی را به دنبال دارد. هدف از این پژوهش, بررسی و مقایسه سایش مینایی سه نوع خمیردندان ایرانی و یک نوع خمیر دندان مشابه خارجی بود.مواد و روش ها: این پژوهش از نوع تجربی - آزمایشگاهی بر روی چهار گروه 6 تایی از نمونه های مینایی به ابعاد 5×5×3 میلی متر به دست آمده از 24 دندان قدامی سالم کشیده شده انسان انجام شد. پروفایل سطحی اولیه نمونه ها با دستگاه پروفیلومتر اندازه گیری شد و سپس نمونه ها در دستگاه سایش V8 cross brushing قرار گرفته و با مسواک ها و محلول خمیردندان, تحت سایش قرار گرفتند. بعد از خشک کردن نمونه ها, پروفایل سطحی ثانویه آن ها با دستگاه پروفیلومتر اندازه گیری شد. اختلاف اعداد به دست آمده قبل و بعد از عملیات سایش, به عنوان میزان سایش نمونه ها اندازه گیری شد. نتایج با کمک نرم افزارSPSS  و آزمون های One-way ANOVA و Repeated measure ANOVA مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت (a=0.05).یافته ها: بین میانگین های میزان سایش قبل و بعد از عملیات سایش در هر گروه, تفاوت معنی داری وجود داشت  .(p value<0.001)اما اثر نوع خمیر دندان بر میزان سایش, معنی دار نبود (p value=0.991) و در مقایسه میانگین اختلاف قبل و بعد از عملیات سایش بین 4 گروه با یکدیگر تفاوت معنی داری وجود نداشت (p value=0.883).نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه حاضر, تفاوت معنی داری میان سایش مینایی خمیر دندان های ایرانی با خمیر دندان مشابه خارجی مشاهده نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یقینی، جابر، مقاره عابد، احمد، کاوه، مائده، و عالم رجبی، محمدصادق. (1390). مقایسه تاثیر چهار نوع خمیر دندان رایج مصرفی در ایران بر سایش مینای دندان. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، 7(3)، 236-245. SID. https://sid.ir/paper/126513/fa

    Vancouver: کپی

    یقینی جابر، مقاره عابد احمد، کاوه مائده، عالم رجبی محمدصادق. مقایسه تاثیر چهار نوع خمیر دندان رایج مصرفی در ایران بر سایش مینای دندان. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان[Internet]. 1390؛7(3):236-245. Available from: https://sid.ir/paper/126513/fa

    IEEE: کپی

    جابر یقینی، احمد مقاره عابد، مائده کاوه، و محمدصادق عالم رجبی، “مقایسه تاثیر چهار نوع خمیر دندان رایج مصرفی در ایران بر سایش مینای دندان،” مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، vol. 7، no. 3، pp. 236–245، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/126513/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button