مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,421
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی ریشه مارچوبه خوراکی بومی ایران بر غلظت سرمی هورمون های لوتئینی و پروژسترون در موش های صحرایی ماده بالغ

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 زمینه و هدف: مارچوبه گیاهی است با خاصیت آنتی اکسیدانی بالاکه می تواند جایگزین موثری برای داروهای شیمیایی باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر عصاره آبی ریشه گیاه مارچوبه بر غلظت سرمی هورمون های لوتئینی و پروژستروژن در موش های صحرایی ماده است. مواد و روش ها: این تحقیق تجربی روی 40 سر موش صحرایی ماده بالغ از نژاد ویستار با وزن 180-200 گرم و سن 10 هفته انجام شد. موش ها به 5 گروه 8 تایی شامل گروه های کنترل, شاهد و سه گروه تجربی دریافت کننده عصاره آبی ریشه مارچوبه با دوزهای 100, 200 و 400 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن تقسیم شدند. کلیه تجویزها به صورت گاواژ و به مدت 28 روز انجام شد. در پایان دوره آزمایش از قلب حیوانات خونگیری به عمل آمد و غلظت سرمی هورمون های لوتئینی و پروژستروژن اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری تجزیه واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی دانکن تحلیل شدند.یافته ها: میانگین غلظت هورمون لوتئینی در گروه تجربی 400 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره مارچوبه و میانگین غلظت سرمی هورمون پروژسترون در هر سه گروه تجربی دریافت کننده عصاره مارچوبه نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری را نشان داد (P<0.05).نتیجه گیری: ترکیبات آمینو اسیدی, ساپونینی و استروئیدی موجود در عصاره آبی ریشه مارچوبه احتمالا موجب تحریک ترشح هورمون های لوتئینی و پروژسترون می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کارگرجهرمی، زهرا، کریمی جشنی، حجت اله، کارگرجهرمی، حسین، و خبازخرامه، زهرا. (1394). تاثیر عصاره آبی ریشه مارچوبه خوراکی بومی ایران بر غلظت سرمی هورمون های لوتئینی و پروژسترون در موش های صحرایی ماده بالغ. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، 13(2)، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/130951/fa

    Vancouver: کپی

    کارگرجهرمی زهرا، کریمی جشنی حجت اله، کارگرجهرمی حسین، خبازخرامه زهرا. تاثیر عصاره آبی ریشه مارچوبه خوراکی بومی ایران بر غلظت سرمی هورمون های لوتئینی و پروژسترون در موش های صحرایی ماده بالغ. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)[Internet]. 1394؛13(2):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/130951/fa

    IEEE: کپی

    زهرا کارگرجهرمی، حجت اله کریمی جشنی، حسین کارگرجهرمی، و زهرا خبازخرامه، “تاثیر عصاره آبی ریشه مارچوبه خوراکی بومی ایران بر غلظت سرمی هورمون های لوتئینی و پروژسترون در موش های صحرایی ماده بالغ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، vol. 13، no. 2، pp. 1–7، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/130951/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button