مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,399
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ترکیبات غذایی و رطوبت دانه روی ترجیح غذایی سوسک چهار نقطه ای حبوبات

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 42

چکیده

 سوسک چهارنقطه ای حبوبات Callosobruchus maculatus (Fabricius) یکی از مهم ترین آفات حبوبات به شمار می آید و با تغذیه از دانه های حبوبات موجب خسارت های سنگین می شود. به همین منظور آزمایش هایی با هدف یافتن علل ترجیح غذایی این آفت انجام شد. آزمایش ها روی دوازده رقم از حبوبات مختلف و در دو حالت تغذیه ای اختیاری و اجباری صورت گرفت به نحوی که در حالت تغذیه اختیاری 120 عدد حشره (مخلوط نر و ماده), و در هریک از ظروف مربوط به تغذیه اجباری 10 عدد حشره (5نر+5ماده) روی ارقام مختلف رهاسازی شدند. ملاک ارزیابی ترجیح غذایی, تعداد تخم گذاشته شده و همینطور تعداد حشرات کامل ظاهرشده (جمعیت نسل (F1 روی هر رقم در نظر گرفته شده هر دو گروه آزمایش تحت شرایط یکسان دمایی و رطوبتی انجام شد. نتایج نشان داد که در تغذیه اختیاری رقم لوبیا چشم بلبلی مشهد و در تغذیه اجباری رقم ماش پرتو داراری مطلوبیت بیشتری برای تغذیه حشره می باشد. نتایج به دست آمده در تغذیه اختیاری ملاک بررسی علل ترجیح غذایی قرار گرفت. میزان چربی, پروتئین کل, 16 نوع اسید آمینه و رطوبت هر 12 رقم حبوبات به عنوان عواملی که ممکن بود در ترجیح غذایی حشره موثر باشند اندازه گیری شدند. بعد از محاسبات آماری رابطه ای بین عوامل شیمیایی اندازه گیری شده و ترجیح غذاییc.maculatus F.  مشاهده نشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معروف، عارف، شایسته، نورالدین، باقری زنوز، ابراهیم، و حیدری، رضا. (1382). تاثیر ترکیبات غذایی و رطوبت دانه روی ترجیح غذایی سوسک چهار نقطه ای حبوبات. آفات و بیماریهای گیاهی، 71(1)، 27-42. SID. https://sid.ir/paper/13117/fa

    Vancouver: کپی

    معروف عارف، شایسته نورالدین، باقری زنوز ابراهیم، حیدری رضا. تاثیر ترکیبات غذایی و رطوبت دانه روی ترجیح غذایی سوسک چهار نقطه ای حبوبات. آفات و بیماریهای گیاهی[Internet]. 1382؛71(1):27-42. Available from: https://sid.ir/paper/13117/fa

    IEEE: کپی

    عارف معروف، نورالدین شایسته، ابراهیم باقری زنوز، و رضا حیدری، “تاثیر ترکیبات غذایی و رطوبت دانه روی ترجیح غذایی سوسک چهار نقطه ای حبوبات،” آفات و بیماریهای گیاهی، vol. 71، no. 1، pp. 27–42، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/13117/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button