مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,393
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات تغییر روش آبیاری شیاری به قطره ای بر میزان و کارآیی مصرف آب و عملکرد محصول در زراعت های ردیفی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

 نتایج آزمایش های صحرایی بر روی تعدادی از مزارع کشاورزان استان خراسان رضوی که به روش سطحی آبیاری می شوند نشان می دهد, بازده کاربرد آب در مراحل اولیه رشد گیاه بسیار پایین است و در مراحل خاک آب و جوانه زدن بذر ممکن است به کمتر از %10 برسد ولی در آبیاری های بعدی حتی به %90 نیز بالغ گردد. در سالهای اخیر تعدادی از کشاورزان روش آبیاری مزرعه خود را به قطره ای تغییر داده اند. به منظور بررسی اثرات این تغییر روش آبیاری بر مقدار آب مصرفی, عملکرد محصول و کارایی مصرف آب آبیاری (WUE) در تعدادی از مزارع مطالعه ای انجام شد. نتایج بررسی ها نشان داد که با تغییر روش آبیاری سطحی به آبیاری قطره ای, بیشترین و کمترین درصد افزایش عملکرد محصول را, به ترتیب سیب زمینی با %21 و چغندر قند با %9 داشتند. بیشترین کاهش آب مصرفی, در زراعت های ذرت علوفه ای با %49 و کمترین مقدار آن در مزارع سیب زمینی با %34 اتفاق افتاده است. کارآیی مصرف آب آبیاری در ذرت علوفه ای %116 افزایش یافته بود و زراعت های گوجه فرنگی, چغندرقند و سیب زمینی به ترتیب با %98, %92 و %83 در مراحل بعدی قرار گرفته بودند. در مجموع در تمام مزارع مورد مطالعه, میانگین آب مصرفی در زراعت های چغندرقند, ذرت علوفه ای, گوجه فرنگی و سیب زمینی بین 34 تا 49 درصد کاهش داشته است و مقدار عملکرد وزنی در چهار محصول مذکور بین 9 تا 21 درصد و کارآیی مصرف آب آبیاری, بین 83 و 116 درصد (حدود 2 برابر) افزایش پیدا کرده بود. ضمن اینکه نرخ بازده سرمایه گذاری آنها نیز به ترتیب معادل 389, 748, 1304 و 465 درصد افزایش نشان می داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باغانی، جواد. (1387). مقایسه اثرات تغییر روش آبیاری شیاری به قطره ای بر میزان و کارآیی مصرف آب و عملکرد محصول در زراعت های ردیفی. مجله آبیاری و زهکشی ایران، 2(2)، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/131438/fa

    Vancouver: کپی

    باغانی جواد. مقایسه اثرات تغییر روش آبیاری شیاری به قطره ای بر میزان و کارآیی مصرف آب و عملکرد محصول در زراعت های ردیفی. مجله آبیاری و زهکشی ایران[Internet]. 1387؛2(2):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/131438/fa

    IEEE: کپی

    جواد باغانی، “مقایسه اثرات تغییر روش آبیاری شیاری به قطره ای بر میزان و کارآیی مصرف آب و عملکرد محصول در زراعت های ردیفی،” مجله آبیاری و زهکشی ایران، vol. 2، no. 2، pp. 11–18، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/131438/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button