مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تأثیر مقادیر مختلف آب و دور آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه در روش های کشت مستقیم و نشایی

صفحات

 صفحه شروع 1331 | صفحه پایان 1341

چکیده

 با توجه به اهمیت محصول پنبه در تناوب زراعی و کاهش شدید سطح زیر کشت پنبه در سال های اخیر, استفاده از راهکارهای جدید برای افزایش سطح زیر کشت, تولید و کاهش هزینه های تولید این محصول استراتژیک, امری ضروری به نظر می رسد. یکی از این راهکارها, کشت تأخیری پنبه بصورت نشایی با استفاده از ارقام زودرس می باشد. با این روش می توان در تناوب زراعی کشت پنبه را بعد از گندم قرار داده و به دلیل کوتاه شدن دوره رشد و عدم برخورد با سرما, محصول قابل قبولی را برداشت نمود. مدیریت زمان و مقدار آبیاری نقش مهمی در کشت های تأخیری دارد. به همین منظور لازم است تا میزان بهینه آب مصرفی پنبه در روش های کشت نشایی و معمولی تعیین شود. این پژوهش در قالب طرح کرت های دوبار خرد شده نواری با 3 تکرار اجرا شد که تیمارهای روش کشت نشایی و مستقیم بعنوان کرت اصلی, دور آبیاری شامل آبیاری پس از 70, 105 و 140 میلی متر تبخیر تجمعی از تشت تبخیر به عنوان کرت فرعی و مقادیر مختلف آب آبیاری شامل 50, 75, 100 و 125 درصد آب تبخیر شده از تشت به عنوان کرت فرعی-فرعی در نظر گرفته شدند. کشت نشایی دارای افزایش 38 درصدی عملکرد نسبت به کشت مستقیم بود اما این افزایش معنی دار نبود. کارایی مصرف آب, درصد زودرسی و درصد کیل در روش کشت نشایی به ترتیب به میزان 14 درصد, 45 درصد و 3/3 درصد از کشت مستقیم بیشتر بود. بیشترین عملکرد, کارایی مصرف آب, زودرسی و درصد کیل مربوط به دور آبیاری پس از 105 میلیمتر تبخیر تشت بود. تیمار 50 درصد آب مصرفی دارای عملکرد, کارایی مصرف آب و درصد کیل بیشتری نسبت به سایر تیمارها بود. در نتیجه برترین تیمار, روش کشت نشایی با 105 میلیمتر تبخیر تشت و 50 درصد نیاز آبی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خواجه مظفری، میلاد، عبدالحسینی، محمد، قربانی نصرآباد، قربان، و فرزانه، محمدرضا. (1398). ارزیابی تأثیر مقادیر مختلف آب و دور آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه در روش های کشت مستقیم و نشایی. مجله آبیاری و زهکشی ایران، 13(5 )، 1331-1341. SID. https://sid.ir/paper/131459/fa

    Vancouver: کپی

    خواجه مظفری میلاد، عبدالحسینی محمد، قربانی نصرآباد قربان، فرزانه محمدرضا. ارزیابی تأثیر مقادیر مختلف آب و دور آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه در روش های کشت مستقیم و نشایی. مجله آبیاری و زهکشی ایران[Internet]. 1398؛13(5 ):1331-1341. Available from: https://sid.ir/paper/131459/fa

    IEEE: کپی

    میلاد خواجه مظفری، محمد عبدالحسینی، قربان قربانی نصرآباد، و محمدرضا فرزانه، “ارزیابی تأثیر مقادیر مختلف آب و دور آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه در روش های کشت مستقیم و نشایی،” مجله آبیاری و زهکشی ایران، vol. 13، no. 5 ، pp. 1331–1341، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/131459/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button