مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سطوح مختلف آبیاری و شوری بر عملکرد خیار گلخانه ای

صفحات

 صفحه شروع 1471 | صفحه پایان 1480

چکیده

 محدودیت کمی و کیفی آب در مناطق خشک و نیمه خشک, دو عامل تأثیرگذار در تولیدات محصولات کشاورزی می باشند لذا توجه به بهبود و اصلاح انواع روش های آبیاری و نیز مکانیزه کردن این روش ها برای افزایش راندمان آبیاری و بالا بردن یکنواختی توزیع آب در سطح مزرعه, از اهمیت خاصی برخوردار است. در این راستا به منظور بررسی تأثیر منابع مختلف آب شور و مقادیر مختلف آبیاری بر خصوصیات گیاهی خیار گلخانه ای, آزمایشی در قالب کرت های نواری خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی, در سه تکرار در سال زراعی 1397 در شهرستان جیرفت انجام شد. در این مطالعه تیمارها در چهار سطح تبخیر از تشت (15= 1I, 30= 2I, 45= 3I و 60= 4I میلی متر تبخیر از تشت) و سه سطح شوری (9/0=1S, 6/2=2S و 5/7=3S دسی زیمنس بر متر) به ترتیب به عنوان عوامل اصلی و فرعی, در نظر گرفته شدند. نتایج حاصل از بررسی عملکرد و اجزای عملکرد خیار گلخانه ای در شرایط اعمال توأم کم آبیاری و شوری نشان داد که صرفه جویی 670 مترمکعبی آب در سطح آبیاری شده پس از 30 میلی متر تبخیر از تشت در مقایسه با سطح آبیاری شده پس از 15 میلی متر تبخیر از تشت, در شرایطی باعث کاهش 3/6 درصدی عملکرد محصول, 1/8 درصدی ارتفاع بوته, 2/5 درصدی وزن میوه و 1/8 درصدی تعداد میوه در بوته شد که افزایش 9/5 درصدی بهره وری آب, را درپی داشته است. همچنین اعمال سطح شوری 6/2 دسی زیمنس برمتر در مقایسه با سطح شوری 9/0 دسی زیمنس برمتر در کشت خیار گلخانه ای سبب کاهش 1/7 درصدی عملکرد محصول, 6/5 درصدی ارتفاع بوته, 2/5 درصدی وزن میوه و 1/6 درصدی تعداد میوه در بوته, 1/7 درصدی بهره وری آب شد

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رئیسی نژاد دوبنه، رضوان، و یزدان پناه، نجمه. (1398). تأثیر سطوح مختلف آبیاری و شوری بر عملکرد خیار گلخانه ای. مجله آبیاری و زهکشی ایران، 13(5 )، 1471-1480. SID. https://sid.ir/paper/131466/fa

    Vancouver: کپی

    رئیسی نژاد دوبنه رضوان، یزدان پناه نجمه. تأثیر سطوح مختلف آبیاری و شوری بر عملکرد خیار گلخانه ای. مجله آبیاری و زهکشی ایران[Internet]. 1398؛13(5 ):1471-1480. Available from: https://sid.ir/paper/131466/fa

    IEEE: کپی

    رضوان رئیسی نژاد دوبنه، و نجمه یزدان پناه، “تأثیر سطوح مختلف آبیاری و شوری بر عملکرد خیار گلخانه ای،” مجله آبیاری و زهکشی ایران، vol. 13، no. 5 ، pp. 1471–1480، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/131466/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button