مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

847
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی گوشت قرمز ،گوشت مرغ و تخم مرغ های صنعتی و محلی به گونه های سالمونلا در شهرستان تالش و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در آنها

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 65

چکیده

 زمینه و هدف: گوشت قرمز, گوشت مرغ و تخم مرغ, نقش بسیار مهمی در تامین پروتئین رژیم غذای بشر ایفا می کند. یکی از عواملی که سلامت فرآورده های غذایی پروتئینی را به مخاطره می اندازد, باکتری های خانواده آنتروباکتریاسه, به ویژه سالمونلا است. این مطالعه با هدف بررسی تعیین آلودگی این مواد غذایی به گونه های سالمونلاها و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در آنها صورت گرفت.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - مقطعی, گوشت مرغ و تخم مرغ های محلی و صنعتی هرکدام به تعداد 100 نمونه و گوشت قرمز (گاو و گوسفند) به تعداد 150 نمونه به روش نمونه برداری تصادفی در شهرستان تالش جمع آوری شد و از نظر آلودگی سالمونلایی مورد بررسی قرار گرفت. جهت تشخیص قطعی از آزمایشهای بیوشیمیایی و آنتی سرم های مربوطه در تست های آگلوتیناسیون استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری اختلاف ها, p<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: در مواد درون تخم مرغ های صنعتی و محلی هیچ باکتری مشاهده نشد, ولی از سطح پوسته تخم مرغ های صنعتی, 19 مورد (19%)؛ تخم مرغ های محلی, 4 مورد (4%)؛ گوشت مرغ صنعتی, 21 مورد (21%)؛ گوشت مرغ محلی, 5 مورد (5%) و گوشت قرمز, 5 مورد (3.3%) ایزوله های سالمونلا جداسازی شد. از لحاظ مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های ایزوله شده, بیشترین مقاومت نسبت به اریترومایسین, نالیدیکسیک اسید و سولفامتاکسازول و بیشترین حساسیت نسبت به سیپروفلوکساسین, سفالکسین و جنتامایسین مشاهده گردید.نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده, توجه به بهداشت مواد غذایی جهت پیشگیری از عفونت های غذایی از اهمیت به سزایی برخوردار است. همچنین جهت جلوگیری از گسترش سویه های مقاوم, بایستی از استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها در مرغداری ها و صنایع پرورش گوشت خودداری گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظفری، نورامیر، رحمانی، زینب، و عیسی زاده، خسرو. (1392). بررسی میزان آلودگی گوشت قرمز ,گوشت مرغ و تخم مرغ های صنعتی و محلی به گونه های سالمونلا در شهرستان تالش و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در آنها. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 7(5)، 60-65. SID. https://sid.ir/paper/131896/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری نورامیر، رحمانی زینب، عیسی زاده خسرو. بررسی میزان آلودگی گوشت قرمز ,گوشت مرغ و تخم مرغ های صنعتی و محلی به گونه های سالمونلا در شهرستان تالش و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در آنها. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1392؛7(5):60-65. Available from: https://sid.ir/paper/131896/fa

    IEEE: کپی

    نورامیر مظفری، زینب رحمانی، و خسرو عیسی زاده، “بررسی میزان آلودگی گوشت قرمز ,گوشت مرغ و تخم مرغ های صنعتی و محلی به گونه های سالمونلا در شهرستان تالش و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در آنها،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 7، no. 5، pp. 60–65، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/131896/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button