مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,394
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات قند خون بعد از بی حسی اسپاینال توسط لیدوکایین در عمل جراحی سزارین

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 43

چکیده

 زمینه و هدف: یکی از پاسخ های متابولیک به استرس های جراحی, ایجاد تغییرات در سطح سرمی قند بیماران تحت جراحی است. برخی مطالعات نشان داده است که پس از بی حسی اسپاینال نشانه هایی از هیپوگلیسمی دیده می شود. هدف از انجام این تحقیق, تعیین اثر بی حسی اسپاینال با استفاده از لیدوکایین در حین عمل جراحی سزارین بر سطح قند خون مادران می باشد. روش بررسی: مطالعه حاضر به صورت یک کارآزمایی بالینی (قبل – بعد), بر روی مادران خواستار عمل جراحی سزارین که طی سال 1387-1386 به اطاق عمل جراحی زنان و زایمان بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) مراجعه کرده بودند, صورت گرفت. بی حسی اسپاینال با استفاده از لیدوکایین %5 در تمامی مادران انجام گردید. قند خون مادران قبل از بی حسی, نیم ساعت پس از بی حسی و در ریکاوری توسط دستگاه گلوکومتر در اتاق عمل اندازه گیری شد. برای مقایسه تغییرات از آزمون آماری Pair T-Test استفاده گردید و P<0.05 سطح معنی داری اختلاف ها تلقی شد. یافته ها: در این پژوهش 154 مادر مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط سطح سرمی قند خون مادران نیم ساعت پس از بی حسی در مقایسه با سطح اولیه, کاهش معنی داری داشت. که این میزان قند خون تا زمان ریکاوری افزایش یافت, ولی در مقایسه با سطح اولیه, سطح سرمی قند خون کمتر بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد بی حسی اسپاینال حاصل از لیدوکایین %5 موجب کاهش معنی داری در سطح قند و میزان فشار خون مادران می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موثقی، غلامرضا، حسنی، ولی اله، ایمانی، فرناد، آل بویه، محمدرضا، و علایی، نسیم. (1388). تغییرات قند خون بعد از بی حسی اسپاینال توسط لیدوکایین در عمل جراحی سزارین . مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 3(4 (پی در پی 12))، 40-43. SID. https://sid.ir/paper/132358/fa

    Vancouver: کپی

    موثقی غلامرضا، حسنی ولی اله، ایمانی فرناد، آل بویه محمدرضا، علایی نسیم. تغییرات قند خون بعد از بی حسی اسپاینال توسط لیدوکایین در عمل جراحی سزارین . مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1388؛3(4 (پی در پی 12)):40-43. Available from: https://sid.ir/paper/132358/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا موثقی، ولی اله حسنی، فرناد ایمانی، محمدرضا آل بویه، و نسیم علایی، “تغییرات قند خون بعد از بی حسی اسپاینال توسط لیدوکایین در عمل جراحی سزارین ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 3، no. 4 (پی در پی 12)، pp. 40–43، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132358/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button