مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

885
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ارزش پروتئینی یک نمونه غذای صنعتی کودک (سرلاک) با غذای خانگی (بر پایه مخلوط ماکارونی همراه سویا) و استاندارد کازئین در موش های صحرایی نر

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 23

چکیده

 زمینه و هدف: کیفیت پروتئینی مواد غذایی و ارزیابی آن به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف مقایسه ارزش پروتئینی سرلاک بر پایه گندم (غذای صنعتی کودک) با غذای خانگی (بر پایه مخلوط ماکارونی همراه سویا) و استاندارد کازئین در موش های صحرایی انجام گرفت.روش بررسی: تحقیق تجربی روی 64 موش صحرایی نر 21 (Wistar) روزه انجام گرفت. موش ها در گروه های 8 تایی تحت 8 رژیم غذایی شامل: دو رژیم تست (سرلاک و غذای خانگی), یک رژیم استاندارد (کازئین همراه متیونین) و یک رژیم پایه (بدون پروتئین) برای مطالعه قابلیت حقیقی هضم پروتئین (True Protein Digestibility=TPD) و دو رژیم تست, یک رژیم استاندارد و یک رژیم پایه برای مطالعه نسبت خالص پروتئین (Net Protein Ratio=NPR) و نسبت کارآیی پروتئین (Protein Efficiency Ratio=PER) قرار داده شدند. به منظور محاسبه NPR و PER مقدار پروتئین دریافتی و افزایش وزن حیوانات تعیین گردید و جهت محاسبهTPD , مقدار ازت دریافتی و ازت دفعی حیوانات تعیین شد. معنی داری اختلاف میانگین TPD,NPR  و PER بین گروه ها از طریق آزمون آنالیز واریانس ANOVA همراه با آزمون توکی بررسی شد.یافته ها: میانگین شاخص 92.8±4 TPD, 87±8, 85.4±3.2, 4.3±0.4 NPR, 4.3±0.9 و 3.8±0.6, 3±0.2 PER, 2.5±0.4 و 1.7±0.1 به ترتیب بـرای پروتئیـن کـازئین همراه متیونین, سرلاک و غذای خانگی بود. اختلاف میانگینTPD  و PER بین گروه ها معنی دار است (P<0.05). گروه ها از نظر میانگین NPR اختلاف معنی دار آماری نداشتند.نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهند که TPD و PER غذای خانگی در مقایسه با سرلاک پایین ولی از نظر NPR قابل قبول است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عاصمی، ذات اله، تقی زاده، محسن، و احمری طهران، هدی. (1387). مقایسه ارزش پروتئینی یک نمونه غذای صنعتی کودک (سرلاک) با غذای خانگی (بر پایه مخلوط ماکارونی همراه سویا) و استاندارد کازئین در موش های صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 2(3)، 17-23. SID. https://sid.ir/paper/132438/fa

    Vancouver: کپی

    عاصمی ذات اله، تقی زاده محسن، احمری طهران هدی. مقایسه ارزش پروتئینی یک نمونه غذای صنعتی کودک (سرلاک) با غذای خانگی (بر پایه مخلوط ماکارونی همراه سویا) و استاندارد کازئین در موش های صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1387؛2(3):17-23. Available from: https://sid.ir/paper/132438/fa

    IEEE: کپی

    ذات اله عاصمی، محسن تقی زاده، و هدی احمری طهران، “مقایسه ارزش پروتئینی یک نمونه غذای صنعتی کودک (سرلاک) با غذای خانگی (بر پایه مخلوط ماکارونی همراه سویا) و استاندارد کازئین در موش های صحرایی نر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 2، no. 3، pp. 17–23، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132438/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button