مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

11,227
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,061
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف قهوه بر سردرد ناشی از بی حسی نخاعی در سزارین: کارآزمایی بالینی تصادفی شده (مقاله کارآزمایی بالینی)

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 15

چکیده

 زمینه و هدف: سردرد پس از بی حسی نخاعی (PDPH), یک مشکل شایع در زنان باردار است, اما هنوز هم عدم قطعیت در مورد اثربخشی بالینی, به خصوص در مورد درمان های دارویی وجود دارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مصرف قهوه بر سردرد ناشی از بی حسی نخاعی در سزارین انجام گرفت.روش بررسی: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی در سال 1393 در تمامی زنان کاندیدای عمل جراحی سزارین مراجعه کننده به بیمارستان رازی تربت حیدریه انجام شد و 140 نفر به صورت تخصیص تصادفی (با روش بلوک های جایگشتی) انتخاب شدند. به بیماران در گروه مداخله, 8 ساعت پس از عمل, قهوه فوری در دو نوبت به فاصله یک ساعت, هر نوبت دو فنجان داده شد. در گروه کنترل همان مراقبت های معمول انجام شد. بروز و شدت سردرد با استفاده از پرسشنامه درد مک گیل تا 24 ساعت پس از عمل در دو گروه بررسی گردید. داده ها با استفاده ازآزمون های آماری کای اسکوئر, تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری, p<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: بروز سردرد در 15.7% از بیماران گروه مداخله و 37.1% از بیماران گروه کنترل دیده شد که در دو گروه, تفاوت معنی داری داشت (004/0 p=). میانگین شدت PDPH در گروه کنترل 4.6±22.2 و در گروه مداخله 5.8±13.5بود که این نتایج از نظر آماری معنی دار بود (001/0 p=).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد مصرف قهوه در بیمارانی که تحت سزارین با بی حسی نخاعی قرار می گیرند, می تواند باعث پیشگیری از بروز PDPH و کاهش شدت سردرد گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عشقی زاده، مریم، بصیری مقدم، مهدی، محمدپور، علی، و بنی هاشمی، زینب السادات. (1394). تاثیر مصرف قهوه بر سردرد ناشی از بی حسی نخاعی در سزارین: کارآزمایی بالینی تصادفی شده (مقاله کارآزمایی بالینی). مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 9(12)، 8-15. SID. https://sid.ir/paper/132507/fa

    Vancouver: کپی

    عشقی زاده مریم، بصیری مقدم مهدی، محمدپور علی، بنی هاشمی زینب السادات. تاثیر مصرف قهوه بر سردرد ناشی از بی حسی نخاعی در سزارین: کارآزمایی بالینی تصادفی شده (مقاله کارآزمایی بالینی). مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1394؛9(12):8-15. Available from: https://sid.ir/paper/132507/fa

    IEEE: کپی

    مریم عشقی زاده، مهدی بصیری مقدم، علی محمدپور، و زینب السادات بنی هاشمی، “تاثیر مصرف قهوه بر سردرد ناشی از بی حسی نخاعی در سزارین: کارآزمایی بالینی تصادفی شده (مقاله کارآزمایی بالینی)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 9، no. 12، pp. 8–15، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132507/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button