مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

763
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضدقارچی فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی نانوذره آهن در یک سامانه ی غذایی

صفحات

 صفحه شروع 338 | صفحه پایان 347

چکیده

 زمینه و هدف: آلودگی موادغذایی از طریق قارچ ها, سلامتی انسان را تهدید می کند. بسته بندی فعال حاوی ترکیبات ضدقارچی روش نوینی برای افزایش ایمنی و نگهداری موادغذایی است. هدف از این مطالعه, تولید و بررسی خواص ضدقارچی فیلم فعال پلی لاکتیک اسید حاوی نانوذره ی آهن در بسته بندی آب انگور بود. مواد و روش کار: فیلم های نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید با روش قالب گیری از طریق افزودن مقادیر مختلف نانوذره (0, 2 و 4 درصد) به محلول 4درصد وزنی از پلی لاکتیک اسید در کلروفرم تهیه و اثر ضدقارچی فیلم ها در شرایط آزمایشگاهی و بسته بندی آب انگور بررسی شد. بدین منظور, دیسک های مدوری (6 میلی متر) از فیلم تهیه و روی محیط های کشت پتیتو دکستروز آگار تلقیح شده با سوسپانسیون قارچ هایآسپرژیلوس نایجر, پنی سیلیوم نوتاتوم و بوتریتیس سینرا قرار داده شد. قطر هاله ی رشدنیافتگی پس از 5 روز گرمخانه گذاری پلیت ها در دمای 27 درجه ی سلسیوس, براساس میلی متر گزارش شد. برای بررسی اثر ضدقارچی نانوکامپوزیت در بسته بندی آب انگور, تعداد cfuml 104×5 از کپک های فوق, به آب انگور پاستوریزه تلقیح شده و سپس با دوخت حرارتی بسته بندی و پس از یک دوره ی 15روزه, جمعیت کپک ها شمارش شد. یافته ها: پراکنش نانوذره در پلیمر, تا غلظت 2درصد یکنواخت و در غلظت 4درصد, موجب ایجاد کلوخه شد. نتایج آزمون انتشار دیسک نشان داد که افزودن نانوذرات به فیلم, باعث ایجاد خاصیت ضدقارچی علیه قارچ های آزمودنی شد و این خاصیت با افزایش درصد نانوذره افزایش یافت. همچنین نتایج بررسی اثر ضدقارچی در بسته بندی آب انگور در بازه ی زمانی 15روزه نشان داد که جمعیت قارچ ها با غلظت نانوذرات آهن در نمونه های آب انگور رابطه ی معکوس داشت. قارچ آسپرژیلوس نایجر بیشترین و قارچ بوتریتیس سینرا کمترین مقاومت را نسبت به این نانوذره از خود نشان داد. نتیجه گیری: سازگاری جالب توجه بین نانوذره ی آهن و پلی لاکتیک اسید, امکان تولید نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید را به عنوان یک جایگزین پلیمرهای سنتزی حاصل از مشتقات نفتی, فراهم می کند. نانوذره ی آهن از طریق نشت لاکتاز دهیدروژناز از دیواره ی سلولی, اختلال در عملکرد میتوکندری, متراکم شدن کروموزوم ها و تولید رادیکال های آزاد اکسیژن موجب اثر ضدقارچی می شود. با توجه به اثر ضدقارچی نانوذره ی آهن, کاربرد آن در فیلم پلی لاکتیک اسید, موجب کاهش رشد قارچی و درنتیجه افزایش زمان ماندگاری موادغذایی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اکبریان میمند، محمدجواد، و بابایی، آرش. (1397). بررسی فعالیت ضدقارچی فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی نانوذره آهن در یک سامانه ی غذایی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 12(5 )، 338-347. SID. https://sid.ir/paper/132567/fa

    Vancouver: کپی

    اکبریان میمند محمدجواد، بابایی آرش. بررسی فعالیت ضدقارچی فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی نانوذره آهن در یک سامانه ی غذایی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1397؛12(5 ):338-347. Available from: https://sid.ir/paper/132567/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد اکبریان میمند، و آرش بابایی، “بررسی فعالیت ضدقارچی فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی نانوذره آهن در یک سامانه ی غذایی،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 12، no. 5 ، pp. 338–347، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132567/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button