مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آلودگی بزاقی بر استحکام برشی باند کامپوزیت و عاج با استفاده از سیستم i-bond

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 13

چکیده

 مقدمه: به لحاظ بالینی, باندینگ می تواند تحت تاثیر بزاق و سایر آلوده کننده ها قرار گیرد. هدف این مطالعه, ارزیابی استحکام برشی باند یک سیستم تک قسمتی به نام i-bond به عاج بود, هنگامی که آلودگی بزاقی طی مراحل مختلف کار اتفاق می افتاد. به علاوه تاثیر استفاده از اسید فسفریک قبل و بعد از کیور ادهزیو مورد ارزیابی قرار گرفت.مواد و روشها: استحکام برشی اتصال کامپوزیت (هلیومولار) به عاج دندان انسان در آزمایشگاه با استفاده از یک ادهزیو به نام i-bond و یک آلوده کننده (بزاق) اندازه گیری شد. 84 دندان مولر کشیده شده سالم انسان در محلول تیمول 0.2 نگهداری شدند, سپس درون سیلندرهای استوانه ای فلزی حاوی اکریل سلف کیور از ناحیه ریشه تا ناحیه طوق دندان مدفون گشتند. دندانها به صورت تصادفی به 7 گروه 12 تایی تقسیم شدند. در گروه یک نمونه ها با بزاق آلوده نشدند و روش کار طبق توصیه سازنده ماده ادهزیو انجام شد. در گروه 2 نمونه ها قبل از کیور 30 ثانیه با بزاق آلوده شدند. سپس با هوا خشک شده و کیور شدند. در گروه 3 ادهزیو کیور نشده آلوده شده, شسته و خشک شد و در نهایت کاربرد مجدد ماده ادهزیو روی آن انجام شد. در گروه 4 روش کار مانند گروه 3 بود با این تفاوت که بعد از شستشو, اسید فسفریک 37% مورد استفاده قرار گرفت, شسته و خشک شد و در نهایت مجددا ماده i-bond و در گروه 7 شستشو کاربرد اسید فسفریک 37%, شستشوی مجدد و خشک کردن آن و کاربرد مجدد ادهزیو صورت گرفت. بعد از چسباندن سیلندرهای کامپوزیتی و کیور آن استحکام برشی باند همه نمونه ها به وسیله دستگاه Dartec اندازه گیری شد. داده ها بر حسب واحد مگا پاسکال به دست آمدند و با استفاده از روش ANOVA یک طرفه تجزیه و تحلیل و مقایسه شدند.نتایج: از لحاظ آماری بین همه گروهها تفاوت معنی دار وجود داشت به استثنای گروههای 3 و 5. گروه 4 و گروه کنترل نسبت به سایر گروههایی که در آنها آلودگی بزاقی اتفاق افتاده بود, استحکا باند بالاتری را نشان دادند.بحث: چنانچه آلودگی بزاقی قبل از کیور i-bond اتفاق افتاد, استفاده از اسید فسفریک می تواند پیشنهاد شود و چنانچه آلودگی بعد از کیور ادهزیو رخ می دهد شستشوی بزاق ارجحیت بیشتری دارد. به هر حال پیشنهاد می شود مطالعات تایید کننده بیشتر و تحقیقات in-vivo انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خروشی، مریم، و کریمی، ب.. (1385). بررسی تاثیر آلودگی بزاقی بر استحکام برشی باند کامپوزیت و عاج با استفاده از سیستم i-bond. مجله پژوهشی دندانپزشکی، 3(1)، 9-13. SID. https://sid.ir/paper/133197/fa

    Vancouver: کپی

    خروشی مریم، کریمی ب.. بررسی تاثیر آلودگی بزاقی بر استحکام برشی باند کامپوزیت و عاج با استفاده از سیستم i-bond. مجله پژوهشی دندانپزشکی[Internet]. 1385؛3(1):9-13. Available from: https://sid.ir/paper/133197/fa

    IEEE: کپی

    مریم خروشی، و ب. کریمی، “بررسی تاثیر آلودگی بزاقی بر استحکام برشی باند کامپوزیت و عاج با استفاده از سیستم i-bond،” مجله پژوهشی دندانپزشکی، vol. 3، no. 1، pp. 9–13، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/133197/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button