Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

878
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

575
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تقسیط کود نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفیت دانه ارقام برنج (هاشمی و بهار 1) در گیلان

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 137

چکیده

 به منظور ارزیابی کاربرد کود نیتروژن به صورت تقسیط بر صفات کمی و کیفیت دانه برنج, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در شهرستان لنگرود در سال زراعی 1385 انجام شد. عامل اصلی, رقم شامل هاشمی و بهار 1 و عامل فرعی, پنج نوع تقسیط کود نیتروژن شامل تقسیط مقدار 150 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار در مراحل انتقال نشا, ساقه دهی, ظهور پانیکول و گلدهی کامل بودند. در این آزمایش صفات کمی شامل عملکرد و اجزای عملکرد, عملکرد کاه و کلش, شاخص برداشت, ارتفاع بوته, طول خوشه اصلی و فرعی و سه شاخص کیفیت پخت شامل محتوای آمیلوز دانه, قوام ژل و درجه حرارت ژلاتینه شدن به عنوان صفات کیفی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که اثر تقسیط بر عملکرد دانه, عملکرد کاه و کلش, وزن هزاردانه و ارتفاع بوته معنی دار بود. تقسیط n1 (50 درصد زمان انتقال نشا, 50 درصد زمان ساقه دهی) با میانگین عملکرد دانه 6619 کیلوگرم در هکتار بهترین تقسیط بود. این تقسیط در رقم هاشمی بیش ترین شاخص برداشت (45.75 درصد) و بیش ترین میزان آمیلوز (22.21 درصد) را داشت. رقم بهار 1 با میانگین عملکرد دانه (6977 کیلوگرم در هکتار) و شاخص برداشت (49.87 درصد) بیش تر نسبت به رقم هاشمی (به ترتیب 3933 کیلوگرم در هکتار و 40.35 درصد), اختلاف معنی دار داشت. همچنین این رقم با میانگین 192.08 دانه در خوشه اصلی و میانگین 124.83 دانه در خوشه فرعی نسبت به رقم هاشمی برتری داشت. رقم هاشمی با میانگین آمیلوز (21.45 درصد) در گروه متوسط آمیلوز و رقم بهار 1 با میانگین (19.21 درصد) در گروه کم آمیلوز قرار گرفت. اثر متقابل تقسیط و رقم بر عملکرد کاه و کلش, شاخص برداشت, وزن هزاردانه, درصد پوکی دانه و ارتفاع بوته معنی دار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیل زاده مریدانی، محجوبه، اشراقی نژاد، مرتضی، گالشی، سراله، و عاشوری، مجید. (1390). بررسی اثر تقسیط کود نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفیت دانه ارقام برنج (هاشمی و بهار 1) در گیلان. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 4(2)، 121-137. SID. https://sid.ir/paper/134948/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیل زاده مریدانی محجوبه، اشراقی نژاد مرتضی، گالشی سراله، عاشوری مجید. بررسی اثر تقسیط کود نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفیت دانه ارقام برنج (هاشمی و بهار 1) در گیلان. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1390؛4(2):121-137. Available from: https://sid.ir/paper/134948/fa

    IEEE: کپی

    محجوبه اسماعیل زاده مریدانی، مرتضی اشراقی نژاد، سراله گالشی، و مجید عاشوری، “بررسی اثر تقسیط کود نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفیت دانه ارقام برنج (هاشمی و بهار 1) در گیلان،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 4، no. 2، pp. 121–137، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/134948/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا