مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,036
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات محتوای پروتئین، روغن و ترکیب اسید های چرب دانه چهار رقم آفتابگردان در شرایط مختلف آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 79

چکیده

 پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر آبیاری بر پروتئین, روغن و اسید های چرب در آفتابگردان, به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه بو علی سینا در سال 1386 انجام شد. آبیاری در کرت های اصلی شامل شش سطح آبیاری کامل (شاهد), کم آبیاری با عدم آبیاری در مرحله غنچه دهی, گلدهی, دانه بندی و مراحل غنچه دهی و دانه بندی همچنین گلدهی و دانه بندی بود. از چهار رقم آفتابگردان شامل آذرگل, آلستار, آلیسون و یوروفلور در کرت های فرعی استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین درصد پروتئین از تیمارهای دارای کم آبیاری در دوره تشکیل دانه (23.2 درصد) به دست آمد. بیشترین درصد روغن در آبیاری کامل (40.9 درصد) حاصل شد که از نظر آماری با درصد روغن در تیمار کم آبیاری در مرحله غنچه دهی (40.6 درصد) یکسان بود. کمترین درصد پروتئین (22.2 درصد) و روغن (38.5 درصد) نیز به ترتیب مربوط به تیمارهای آبیاری کامل و کم آبیاری در مراحل گلدهی و دانه بندی بود. رقم یوروفلور, درصد پروتئین (23.8 درصد) و روغن (41.8 درصد) بیشتری داشت. بیشترین عملکرد دانه از همه ارقام با آبیاری کامل و رقم یوروفلور با کم آبیاری در مرحله دانه بندی (4805 کیلوگرم در هکتار) به دست آمد. بیشترین عملکرد روغن متعلق به تیمارهای آبیاری کامل (1986 کیلوگرم درهکتار) و رقم یوروفلور (1707.9 کیلوگرم در هکتار) بود. تیمارهای دارای کم آبیاری در دوره تشگیل دانه دارای اولئیک اسید بیشتری نسبت به لینولئیک اسید بودند. رقم یوروفلور بیشترین اولئیک اسید (44.4 درصد) و نسبت اولئیک اسید به لینولئیک اسید (0.98) و همچنین کمترین لینولئیک اسید (45.1 درصد) و اسید های چرب اشباع (10.5 درصد) را داشت. در مجموع, کم آبیاری در مرحله دانه بندی, بالاترین کیفیت روغن را تولید کرد. رقم یوروفلور ضمن داشتن درصد پروتئین, درصد روغن و عملکرد روغن زیاد از کیفیت روغن بیشتری برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی کاخکی، مصطفی، سپهری، علی، و همتی متین، حمیدرضا. (1389). تغییرات محتوای پروتئین, روغن و ترکیب اسید های چرب دانه چهار رقم آفتابگردان در شرایط مختلف آبیاری. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 3(3)، 63-79. SID. https://sid.ir/paper/135025/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی کاخکی مصطفی، سپهری علی، همتی متین حمیدرضا. تغییرات محتوای پروتئین, روغن و ترکیب اسید های چرب دانه چهار رقم آفتابگردان در شرایط مختلف آبیاری. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1389؛3(3):63-79. Available from: https://sid.ir/paper/135025/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی کریمی کاخکی، علی سپهری، و حمیدرضا همتی متین، “تغییرات محتوای پروتئین, روغن و ترکیب اسید های چرب دانه چهار رقم آفتابگردان در شرایط مختلف آبیاری،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 3، no. 3، pp. 63–79، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135025/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button