مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

861
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع ژنتیکی و بهره ژنتیکی ناشی از انتخاب در گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 239 | صفحه پایان 246

چکیده

 وجود تنوع ژنتیکی برای تداوم و پیشرفت برنامه های به نژادی گیاهان زراعی و افزایش کارایی انتخاب ضروری است. به منظور بررسی تنوع ژنتیکی و تخمین بهره ژنتیکی ناشی از انتخاب در یک جمعیت گندم شامل 9 رقم و 36 نتاج حاصل از تلاقی آنها از طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1379 استفاده گردید. محاسبه ضریب تنوع فنوتیپی و ژنوتیپی برای صفاتی نظیر عملکرد دانه (به ترتیب %24.6 و%21.7), تعداد دانه در سنبله (%19.6 و %19), وزن دانه در سنبله (%19.6 و %19.6) و عملکرد بیولوژیک (%18.6 و %16.5) نشان داد که تنوع زیادی برای این صفات در مقایسه با صفاتی مانند روز تا سنبله دهی, روز تا رسیدگی, طول سنبله اصلی تعداد سنبلچه در سنبله و عرض برگ پرچم در ژنوتیپ های مورد بررسی وجود دارد. اگر چه برآورد های وراثت پذیری عمومی برای بیشتر صفات بالا بود ولی بیشترین برآورد وراثت پذیری خصوصی به تعداد دانه در سنبله (%79), طول سنبله اصلی (%62), وزن هزاردانه (%58) و تعداد سنبلچه در سنبله (%57) تعلق داشت. به دلیل برآورد بسیار پایین وراثت پذیری خصوصی عملکرد دانه (%18) بهره ژنتیکی ناشی از انتخاب برای این صفت (%9.12) در مقایسه با اجزای عملکرد نسبتا اندک بود. بهره ژنتیکی تعداد دانه در سنبله (%32.3), وزن هزاردانه (%14.3), وزن دانه در سنبله (%12.9) بیشتر از سایر صفات بود. بطور کلی نتایج نشان داد که می توان از ژنوتیپ های برتر از نظر تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه برای بهبود عملکرد در برنامه های به نژادی گندم استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، بهرام. (1389). تنوع ژنتیکی و بهره ژنتیکی ناشی از انتخاب در گندم نان. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 3(3)، 239-246. SID. https://sid.ir/paper/135030/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری بهرام. تنوع ژنتیکی و بهره ژنتیکی ناشی از انتخاب در گندم نان. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1389؛3(3):239-246. Available from: https://sid.ir/paper/135030/fa

    IEEE: کپی

    بهرام حیدری، “تنوع ژنتیکی و بهره ژنتیکی ناشی از انتخاب در گندم نان،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 3، no. 3، pp. 239–246، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135030/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button