Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

882
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کلریدهای کادمیوم و جیوه بر برخی صفات فیزیولوژیک در دو رقم گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 195

چکیده

 یکی از تنش های غیر زیستی مهم که روی غلات از جمله گندم تاثیر منفی می گذارند, فلزات سنگین می باشد. آلودگی خاک به فلزات سنگین با پیشرفت و توسعه صنایع و مصرف کودهای شیمیایی حاوی عناصر سنگین به عنوان یکی از دغدغه های زیست محیطی عمده در جوامع بشری تبدیل شده است. یکی از راه های مقابله گیاهان در مقابل اثرات منفی فلزات سنگین تولید گونه های فعال اکسیژن با فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت در سلول های گیاهی می باشد. به منظور بررسی صفات فیزیولوژیکی درگیر در ایجاد مقاومت به این تنش ها یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 3 تکرار به اجرا در آمد. فاکتور اول ارقام گندم شامل گنبد (مقاوم) و تجن (حساس) بود. فاکتور دوم محلول پاشی با فلزات سنگین در هفت سطح (کلرید جیوه در چهار غلظت 5, 10, 15 و 20 میکرومولار, کلرید کادمیوم در دو غلظت 0.25 و 0.5 میلی مولار و شاهد) و فاکتور سوم زمان های نمونه برداری بعد از اعمال تیمار در دو سطح (8 و 16 ساعت) بودند. نتایج حاصل نشان داد که با تیمار کلریدهای کادمیوم و جیوه, میزان پروتئین کل و قند محلول افزایش یافت. همچنین با افزایش غلظت کلرید جیوه از فعالیت کاتالاز, پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز کاسته شد, ولی برعکس با افزایش غلظت کلرید کادمیوم میزان فعالیت این آنزیم ها افزایش یافت. بنابراین این تحقیق نشان داد که محلول پاشی کلرید کادمیوم و جیوه در حد میکرومولار و میلی مولار نیز قادر بوده تا سیستم آنتی-اکسیدانی گیاه را تحریک و تقویت نماید و گیاه را نسبت به بروز تنش از جمله فلزات سنگین متحمل تر سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رئیسی ساداتی، سیده یلدا، و جهانبخش گده کهریز، سودابه. (1393). تاثیر کلریدهای کادمیوم و جیوه بر برخی صفات فیزیولوژیک در دو رقم گندم نان. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 7(4)، 179-195. SID. https://sid.ir/paper/135144/fa

    Vancouver: کپی

    رئیسی ساداتی سیده یلدا، جهانبخش گده کهریز سودابه. تاثیر کلریدهای کادمیوم و جیوه بر برخی صفات فیزیولوژیک در دو رقم گندم نان. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1393؛7(4):179-195. Available from: https://sid.ir/paper/135144/fa

    IEEE: کپی

    سیده یلدا رئیسی ساداتی، و سودابه جهانبخش گده کهریز، “تاثیر کلریدهای کادمیوم و جیوه بر برخی صفات فیزیولوژیک در دو رقم گندم نان،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 7، no. 4، pp. 179–195، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135144/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا