مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

73
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

22
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر زمان هوادهی و نسبت بر برخی ویژگیهای شیمیایی چای هوازی کودهای گاوی و ورمی کمپوست

صفحات

 صفحه شروع 467 | صفحه پایان 480

چکیده

 استفاده از چای ترکیبات آلی در سال های اخیر به عنوان کود زیستی مایع یا آفت­کش زیستی در راستای کشاورزی پایدار در حال گسترش است. علاو بر اثر نوع ماده آلی, شرایط تهیه چای بر ویژگی های شیمیایی و زیستی آن مؤثر است. مطالعه حاضر با آرایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و سه تکرار به منظور اثر زمان هوادهی و نسبت کود به آب بر برخی ویژگی های شیمیایی چای کودهای گاوی و ورمی کمپوست انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل زمان هوادهی (زمان های صفر, 24, 48 و 72 ساعت), نسبت کود به آب (1:10, 1:25 و1:50) و نوع کود آلی (ورمی کمپوست و گاوی) بود. نتایج نشان داد که هوادهی موجب کاهش اسیدیته و افزایش هدایت الکتریکی در چای کود گاوی و ورمی کمپوست شد. با­وجود مقدار کل بیشتر عناصر نیتروژن, فسفر و پتاسیم در ورمی کمپوست, چای کود گاوی حاوی مقادیر بالاتری از آمونیوم, فسفر و پتاسیم محلول نسبت به چای ورمی کمپوست بود. تغییر نسبت و زمان هوادهی اثر قابل توجهی بر مقدار آمونیوم و فسفر محلول در چای ورمی کمپوست نداشت. در چای کود گاوی بیشترین درصد افزایش فسفر و پتاسیم محلول تحت تأثیر افزایش زمان هوادهی تا 72 ساعت نسبت به زمان صفر (بدون هوادهی) در نسبت 1:50 به دست آمد. کربن آلی در نتیجه هوادهی کاهش یافت و تنها در نسبت 1:10 این کاهش در زمان های 48 و 72 ساعت معنی دار نبود. تنها فاکتور مؤثر بر مقدار نیترات, زمان هوادهی بود و مقدار نیترات نسبت به زمان صفر در زمان‎های 24 و 48 ساعت کاهش و در زمان 72 ساعت افزایش یافت.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button