Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,300
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات درصد کربوهیدرات های محلول در آب در سه گونه Bromus tomentellus؛ Agropyron intermedium و Dactylis glomerata در سه مرحله فنولوژیکی

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 129

چکیده

 به منظور بررسی تغییرات درصد کربوهیدراتهای محلول در آب در مراحل مختلف رشد فنولوژیکی, نمونه برداری از سه گونه Bromus tomentellus, Agropyron intermedium و Dactylis glomerata در حوزه آبخیز طالقان به صورت تصادفی انجام شد. از هر گونه گیاهی 3 نمونه با 5 تکرار (برای هر نمونه 5 پایه قطع شد) در 3 مرحله فنولوژیکی (رشد رویشی, گلدهی و رشد کامل) برداشت شد که روش نمونه برداری تصادفی برای هر سه مرحله رویشی یکسان بود. درصد کربوهیدراتهای محلول نمونه ها پس از انتقال به آزمایشگاه با استفاده از طیف سنج مادون قرمز نزدیک (NIR) اندازه گیری شد. تجزیه واریانس داده ها به روش فاکتوریل انجام شد. نتایج نشان داد که اثرات اصلی و اثر متقابل گونه در مراحل فنولوژیکی در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. در هر سه گونه با پیشرفت مراحل رشد, درصد کربوهیدرات های محلول در آب افزایش یافت. نتایج نشان داد که کیفیت علوفه گونه های مختلف از لحاظ درصد کربوهیدرات های محلول با یکدیگر در سطح 5 درصد از تفاوت معنی داری برخوردار بود و میانگین کل درصد کربوهیدراتهای محلول در آب در سه, گونه A. intermedium, D. glomerata  و B. tomentellus به ترتیب 8/13, 4/9 و 2/8 درصد بود. روند تغییرات درصد کربوهیدارتهای محلول در آب با ادامه رشد گیاه در گونه های A. intermedium و D. glomerata  افزایشی بود ولی در گونه B. tomentellus بیشترین درصد کربوهیدراتهای محلول در مرحله رویشی مشاهده شد. همچنین بیشترین درصد کربوهیدراتهای محلول با 4/17 درصد متعلق به گونه A. intermedium در مرحله رشد کامل گیاه بدست آمد که ارزش این گونه را برای چرای دیررس نشان می دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چاره ساز، ندا، جعفری، علی اشرف، ارزانی، حسین، و آذرنیوند، حسین. (1389). بررسی تغییرات درصد کربوهیدرات های محلول در آب در سه گونه Bromus tomentellus؛ Agropyron intermedium و Dactylis glomerata در سه مرحله فنولوژیکی. مرتع، 4(1)، 121-129. SID. https://sid.ir/paper/136253/fa

    Vancouver: کپی

    چاره ساز ندا، جعفری علی اشرف، ارزانی حسین، آذرنیوند حسین. بررسی تغییرات درصد کربوهیدرات های محلول در آب در سه گونه Bromus tomentellus؛ Agropyron intermedium و Dactylis glomerata در سه مرحله فنولوژیکی. مرتع[Internet]. 1389؛4(1):121-129. Available from: https://sid.ir/paper/136253/fa

    IEEE: کپی

    ندا چاره ساز، علی اشرف جعفری، حسین ارزانی، و حسین آذرنیوند، “بررسی تغییرات درصد کربوهیدرات های محلول در آب در سه گونه Bromus tomentellus؛ Agropyron intermedium و Dactylis glomerata در سه مرحله فنولوژیکی،” مرتع، vol. 4، no. 1، pp. 121–129، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/136253/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا