مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

878
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شدت های مختلف چرا بر خصوصیات کمی و کیفی اندام هوایی درمنه دشتی (مطالعه موردی: مناطق قوشه و لوکه در استان سمنان)

صفحات

 صفحه شروع 282 | صفحه پایان 290

چکیده

 به منظور بررسی اثر چرا با شدت های متفاوت بر کمیت و کیفیت علوفه اندام هوایی درمنه دشتی, نواحی قوشه و لوکه در استان سمنان انتخاب شد. در هر ناحیه سه منطقه با شدت های چرایی متفاوت شامل منطقه مرجع (قرق), کلید (چرای متوسط) و بحرانی (چرای سنگین) انتخاب شد. در هر منطقه تولید در واحد سطح محاسبه و اقدام به نمونه برداری از اندام هوایی 15 پایه گیاهی شد و نمونه ها به آزمایشگاه منتقل شد. نتایج در قوشه نشان داد, چرای سنگین بر مقدار پروتئین, فسفر, انرژی متابولیسمی, ماده خشک قابل هضم, دیواره سلولی بدون همی سلولز و تولید اثر معنی دار دارد. چرای متوسط تاثیری بر تولید در واحد سطح و نسبت برگ به ساقه درمنه دشتی نداشت, ولی چرای سنگین موجب کاهش تولید (75 درصد), درصد تاج پوشش (72 درصد) و نسبت برگ به ساقه (55 درصد) شد. حساس ترین پارامتر کیفی نسبت به چرای دام, پروتئین بود که در هر دو تیمار چرای متوسط و سنگین کاهشی معنی دار به ترتیب معادل 20 و 44 درصد نسبت به منطقه قرق داشت. نتایج در لوکه نشان داد چرای متوسط تاثیری بر هیچ یک از کمیت های اندازه گیری شده نداشت. اما چرای سنگین منجر به کاهش معنی دار پروتئین به میزان 50 درصد شد. همچنین چرای سنگین منجر به کاهشی به ترتیب به مقدار 28 و 21 درصد در میزان انرژی متابولیسمی و درصد ماده خشک قابل هضم, افزایش معنی دار دیواره سلولی به میزان 21 درصد و کاهش معنی دار به ترتیب به میزان 60, 43 و 56 درصد در مقادیر متوسط پوشش تاجی, نسبت برگ به ساقه و تولید نسبت به تیمار قرق در اندام هوایی درمنه شد. نتیجه این پژوهش نشان داد اگر چه چرای سنگین دام منجر به کاهش شدید کمیت و کیفیت تولید در واحد سطح خواهد شد ولی چرای متوسط تاثیری منفی بر ویژگی های کمی و کیفی علوفه گونه درمنه دشتی نخواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیکو، شیما، و رحیمی دهچراغی، معصومه. (1395). اثر شدت های مختلف چرا بر خصوصیات کمی و کیفی اندام هوایی درمنه دشتی (مطالعه موردی: مناطق قوشه و لوکه در استان سمنان). مرتع، 10(3)، 282-290. SID. https://sid.ir/paper/136294/fa

    Vancouver: کپی

    نیکو شیما، رحیمی دهچراغی معصومه. اثر شدت های مختلف چرا بر خصوصیات کمی و کیفی اندام هوایی درمنه دشتی (مطالعه موردی: مناطق قوشه و لوکه در استان سمنان). مرتع[Internet]. 1395؛10(3):282-290. Available from: https://sid.ir/paper/136294/fa

    IEEE: کپی

    شیما نیکو، و معصومه رحیمی دهچراغی، “اثر شدت های مختلف چرا بر خصوصیات کمی و کیفی اندام هوایی درمنه دشتی (مطالعه موردی: مناطق قوشه و لوکه در استان سمنان)،” مرتع، vol. 10، no. 3، pp. 282–290، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/136294/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button