Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

855
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عوامل محیطی بر میزان تولید علوفه مراتع استپی و نیمه استپی نیمه غربی استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 302 | صفحه پایان 313

چکیده

 در این پژوهش, اثر عوامل محیطی بر تولید گونه های گیاهی در برخی سایت های مرتعی استان اصفهان بررسی شد. نمونه برداری به روش سیستماتیک- تصادفی در طول ده سال (1387-1377) انجام گرفت. در منطقه استپی تعداد چهار ترانسکت موازی به طول 400 متر و در منطقه نیمه استپی 6 ترانسکت به طول 200 متر مستقر شد. در طول هر ترانسکت در مراتع استپی منطقه مورد مطالعه تعداد 15 پلات (2´1) و در نیمه استپی تعداد 10 پلات (1´1) قرار داده شد. در هر پلات تولید گونه های گیاهی به روش نمونه گیری مضاعف محاسبه گردید. لایه های رقومی متغیرهای بیواقلیمی و توپوگرافی در محیط ArcGIS 10.1 تهیه و مقادیر مربوط به سایت های مرتعی استخراج گردید. نمونه های خاک از سایت های مرتعی برداشت و برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک اندازه گیری شد. از آنالیز تطبیقی متعارفی برای بررسی ارتباط بین عوامل محیطی و تولید گونه های گیاهی و از روش خوشه بندی برای گروه بندی سایت های مرتعی استفاد گردید. نتایج نشان داد که متغیرهای حداقل دما در سردترین ماه, میانگین دمای سالیانه, هدایت الکتریکی, درصد کربنات کلسیم و شن در منطقه استپی و عوامل بارندگی در مرطوبترین ماه, بارندگی سالانه, ارتفاع, ماده آلی و پتاسیم در منطقه نیمه استپی به عنوان تاثیرگذارترین عوامل بر تولید گونه های گیاهی مطرح می باشند. همچنین بیشترین میزان میانگین تولید در منطقه استپی و نیمه استپی (64.4 و 144.1 کیلوگرم در هکتار) به ترتیب متعلق به فرم رویشی بوته ای (61.2 درصد) و گندمیان (55.8 درصد) می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جابرالانصار، زهرا، ترکش اصفهانی، مصطفی، بصیری، مهدی، و پورمنافی، سعید. (1395). اثر عوامل محیطی بر میزان تولید علوفه مراتع استپی و نیمه استپی نیمه غربی استان اصفهان. مرتع، 10(3)، 302-313. SID. https://sid.ir/paper/136296/fa

    Vancouver: کپی

    جابرالانصار زهرا، ترکش اصفهانی مصطفی، بصیری مهدی، پورمنافی سعید. اثر عوامل محیطی بر میزان تولید علوفه مراتع استپی و نیمه استپی نیمه غربی استان اصفهان. مرتع[Internet]. 1395؛10(3):302-313. Available from: https://sid.ir/paper/136296/fa

    IEEE: کپی

    زهرا جابرالانصار، مصطفی ترکش اصفهانی، مهدی بصیری، و سعید پورمنافی، “اثر عوامل محیطی بر میزان تولید علوفه مراتع استپی و نیمه استپی نیمه غربی استان اصفهان،” مرتع، vol. 10، no. 3، pp. 302–313، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/136296/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا