Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,187
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارزش غذایی گندمیان، پهن برگان علفی و بوته ای ها در مراحل مختلف فنولوژی

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 از مهمترین اشکال رویشی که در تغذیه دام ها در مناطق خشک و نیمه خشک نقش دارند, گندمیان, بوته ای ها و پهن برگان علفی هستند. به دلیل کوتاه بودن شرایط مطلوب رشد و شرایط سخت محیطی, گیاهان بوته ای نقش عمده ای در تغذیه دام و پایداری این اکوسیستم ها بازی می کنند. به منظور بررسی ارزش غذایی اشکال رویشی مختلف نمونه برداری در سه مرحله فنولوژی (مرحله رویشی, گلدهی و بذردهی) با سه تکرار و در هر تکرار پنج پایه گیاهی برداشت و مخلوط شد. سپس شاخص هایی همچون پروتئین خام, الیاف نامحلول در شوینده اسیدی, هضم پذیری ماده خشک, انرژی متابولیسمی و عناصر فسفر و کلسیم مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تجزیه واریانس یکطرفه و آزمون دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که اشکال رویشی مختلف ارزش غذایی متفاوتی نسبت به هم و همچنین در طول مراحل فنولوژی دارند. مقدار پروتئین خام در پهن برگان علفی (13.2 درصد) بیشتر از بوته ها (11.2 درصد) و گندمیان (9.9 درصد) بود و تفاوت معنی داری را نشان دادند. مقدار الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در گندمیان با 42.2 درصد بیشتر از پهن برگان علفی با 36.5 درصد و بوته ها با 24.1 درصد بود و تفاوت معنی دار داشت. هضم پذیری ماده خشک در بوته ها (68.3 درصد) بیشتر از پهن برگان علفی (58.3 درصد) و گندمیان (52.6 درصد) بود. نتایج همچنین نشان داد که میزان پروتئین خام در پهن برگان علفی از 20.1 درصد در مرحله رویشی به 3.1 درصد در مرحله بذردهی و برای گندمیان از 14.4 درصد به میزان 5.1 درصد و برای بوته ها از 12.1 درصد به 9.5 درصد کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ترنیان، فرج اله، ارزانی، حسین، و زارع چاهوکی، محمدعلی. (1391). بررسی ارزش غذایی گندمیان, پهن برگان علفی و بوته ای ها در مراحل مختلف فنولوژی. مرتع، 6(1 (پیاپی 21))، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/136310/fa

    Vancouver: کپی

    ترنیان فرج اله، ارزانی حسین، زارع چاهوکی محمدعلی. بررسی ارزش غذایی گندمیان, پهن برگان علفی و بوته ای ها در مراحل مختلف فنولوژی. مرتع[Internet]. 1391؛6(1 (پیاپی 21)):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/136310/fa

    IEEE: کپی

    فرج اله ترنیان، حسین ارزانی، و محمدعلی زارع چاهوکی، “بررسی ارزش غذایی گندمیان, پهن برگان علفی و بوته ای ها در مراحل مختلف فنولوژی،” مرتع، vol. 6، no. 1 (پیاپی 21)، pp. 0–0، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/136310/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا