مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,196
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارزش غذایی گندمیان، پهن برگان علفی و بوته ای ها در مراحل مختلف فنولوژی

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 از مهمترین اشکال رویشی که در تغذیه دام ها در مناطق خشک و نیمه خشک نقش دارند, گندمیان, بوته ای ها و پهن برگان علفی هستند. به دلیل کوتاه بودن شرایط مطلوب رشد و شرایط سخت محیطی, گیاهان بوته ای نقش عمده ای در تغذیه دام و پایداری این اکوسیستم ها بازی می کنند. به منظور بررسی ارزش غذایی اشکال رویشی مختلف نمونه برداری در سه مرحله فنولوژی (مرحله رویشی, گلدهی و بذردهی) با سه تکرار و در هر تکرار پنج پایه گیاهی برداشت و مخلوط شد. سپس شاخص هایی همچون پروتئین خام, الیاف نامحلول در شوینده اسیدی, هضم پذیری ماده خشک, انرژی متابولیسمی و عناصر فسفر و کلسیم مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تجزیه واریانس یکطرفه و آزمون دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که اشکال رویشی مختلف ارزش غذایی متفاوتی نسبت به هم و همچنین در طول مراحل فنولوژی دارند. مقدار پروتئین خام در پهن برگان علفی (13.2 درصد) بیشتر از بوته ها (11.2 درصد) و گندمیان (9.9 درصد) بود و تفاوت معنی داری را نشان دادند. مقدار الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در گندمیان با 42.2 درصد بیشتر از پهن برگان علفی با 36.5 درصد و بوته ها با 24.1 درصد بود و تفاوت معنی دار داشت. هضم پذیری ماده خشک در بوته ها (68.3 درصد) بیشتر از پهن برگان علفی (58.3 درصد) و گندمیان (52.6 درصد) بود. نتایج همچنین نشان داد که میزان پروتئین خام در پهن برگان علفی از 20.1 درصد در مرحله رویشی به 3.1 درصد در مرحله بذردهی و برای گندمیان از 14.4 درصد به میزان 5.1 درصد و برای بوته ها از 12.1 درصد به 9.5 درصد کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ترنیان، فرج اله، ارزانی، حسین، و زارع چاهوکی، محمدعلی. (1391). بررسی ارزش غذایی گندمیان, پهن برگان علفی و بوته ای ها در مراحل مختلف فنولوژی. مرتع، 6(1 (پیاپی 21))، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/136310/fa

    Vancouver: کپی

    ترنیان فرج اله، ارزانی حسین، زارع چاهوکی محمدعلی. بررسی ارزش غذایی گندمیان, پهن برگان علفی و بوته ای ها در مراحل مختلف فنولوژی. مرتع[Internet]. 1391؛6(1 (پیاپی 21)):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/136310/fa

    IEEE: کپی

    فرج اله ترنیان، حسین ارزانی، و محمدعلی زارع چاهوکی، “بررسی ارزش غذایی گندمیان, پهن برگان علفی و بوته ای ها در مراحل مختلف فنولوژی،” مرتع، vol. 6، no. 1 (پیاپی 21)، pp. 0–0، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/136310/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button