مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,814
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

274
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر سویه های مختلف باکتری های محرک رشد ازتوباکتر و آزوسپیریلوم بر خصوصیات رشد و عملکرد ذرت

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 با استفاده از میکروارگانیسم های مفید خاکزی و بویژه باکتری های ریزوسفری محرک رشد گیاه می توان رشد گیاهان را بهبود بخشید. در این آزمایش اثر تلقیح دو گونه باکتری آزوسپیریلوم و ازتوباکتر بر خصوصیات رشد, عملکرد و اجزای عملکرد ذرت مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق به صورت آزمایش کرتهای خرد شده فاکتوریل و در قالب بلوک های کامل تصادفی اجرا گردید. در این مطالعه مدیریت تغذیه در دو سطح به عنوان کرتهای اصلی مورد بررسی قرار گرفتند و تیمارهای تلقیحی شامل باکتری Azotobacter با سه سطح,A0 : بدون تلقیح, A1: A.sp.Strain5, A.chroococcum DSM2286 :A2 و باکتری Azospirillum با چهار سطح :Z0 بدون تلقیح, A. sp.Strain21 :Z1, A.lipoferum DSM 1691 :Z2 و A. brasilense DSM1690 :Z3 به عنوان کرتهای فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج این بررسی نشان داد که تلقیح ذرت با ازتوباکتر یا آزوسپریلوم موجب شد تا عملکرد دانه, وزن خشک صد دانه, ساقه, برگ, کل بوته, ارتفاع بوته, سطح برگ و میزان نیتروژن دانه در مقایسه با شاهد به طور معنی داری تحت تاثیر قرار گیرد. کاربرد توام این دو باکتری نیز افزایش معنی داری را در عملکرد دانه, وزن صد دانه, تعداد دانه در بلال, قطر بلال, وزن خشک ساقه, برگ, کل بوته, ارتفاع بوته و مقدار عنصر نیتروژن دانه نشان داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیاری، آتنا، غلامی، احمد، و اسدی رحمانی، هادی. (1390). مطالعه تاثیر سویه های مختلف باکتری های محرک رشد ازتوباکتر و آزوسپیریلوم بر خصوصیات رشد و عملکرد ذرت. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(1)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/141149/fa

    Vancouver: کپی

    بیاری آتنا، غلامی احمد، اسدی رحمانی هادی. مطالعه تاثیر سویه های مختلف باکتری های محرک رشد ازتوباکتر و آزوسپیریلوم بر خصوصیات رشد و عملکرد ذرت. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(1):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/141149/fa

    IEEE: کپی

    آتنا بیاری، احمد غلامی، و هادی اسدی رحمانی، “مطالعه تاثیر سویه های مختلف باکتری های محرک رشد ازتوباکتر و آزوسپیریلوم بر خصوصیات رشد و عملکرد ذرت،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 1، pp. 1–10، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141149/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button