Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

969
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر روش های آبیاری بر عملکرد و خصوصیات زراعی ارقام پیاز خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 251 | صفحه پایان 259

چکیده

 به منظور بررسی اثرات سه روش آبیاری (قطره ای, کرتی و شیاری) بر روی 4 رقم پیاز خوراکی روزبلند, طی دو سال (1384 و 1385), آزمایشی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی نیشابور انجام شد. سه روش آبیاری به عنوان فاکتور اصلی و 4 رقم پیاز (قرمز آذرشهر, سفید کاشان, سفید نیشابور و قرمز نیشابور) به عنوان فاکتور فرعی در طرح استریپ پلات بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد, درصد سبز در روش آبیاری قطره ای برتری معنی داری نسبت به دو روش دیگر آبیاری داشته است و در روش آبیاری کرتی کمترین درصد سبز مشاهده شد, اما درصد سبز در ارقام مورد آزمایش تفاوت معنی داری نداشتند. در هر سه روش آبیاری, تغییرات نسبت طول به عرض سوخ شبیه به هم بود و در طول فصل رشد, تقریبا با یک نسبت کاهش یافت. افزایش تعداد چندقلویی پیاز در روش آبیاری کرتی نسبت به دو روش دیگر آبیاری, معنی دار بود و روش آبیاری قطره ای کمترین تعداد سوخ های چندقلو را داشت. در روش های مختلف آبیاری و ارقام مختلف, ضخامت لایه های خوراکی در سطح 5 درصد با یکدیگر اختلاف معنی دار داشتند و زمانی که پیازها با روش قطره ای آبیاری شدند, ضخامت لایه ها افزایش پیدا کرد. ارقامی که با روش کرتی آبیاری شدند کمترین ضخامت لایه خوراکی در سوخ را داشته اند. در بررسی اثرات متقابل, عملکرد رقم سفید کاشان در روش آبیاری شیاری نسبت به روش کرتی, حدود 47 درصد افزایش داشت و میانگین عملکرد رقم سفید کاشان در روش قطره ای نسبت به روش کرتی 30 درصد افزایش داشت. میانگین عملکرد در روش آبیاری قطره ای 7.2 درصد کمتر از روش شیاری و 27 درصد بیشتر از روش کرتی بود. کارآیی مصرف آب در روش آبیاری قطره ای نیز نسبت به روش های کرتی و شیاری به ترتیب حدود 28 و 52 درصد بیشتر بود. در مجموع روش آبیاری قطره ای برترین تیمار برای آبیاری تمام ارقام بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    باغانی، جواد. (1391). بررسی اثر روش های آبیاری بر عملکرد و خصوصیات زراعی ارقام پیاز خوراکی. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 26(2)، 251-259. SID. https://sid.ir/paper/141352/fa

    Vancouver: کپی

    باغانی جواد. بررسی اثر روش های آبیاری بر عملکرد و خصوصیات زراعی ارقام پیاز خوراکی. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1391؛26(2):251-259. Available from: https://sid.ir/paper/141352/fa

    IEEE: کپی

    جواد باغانی، “بررسی اثر روش های آبیاری بر عملکرد و خصوصیات زراعی ارقام پیاز خوراکی،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 26، no. 2، pp. 251–259، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141352/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا