مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,015
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

توزیع فسفر و روی در اندام ها و در مراحل مختلف رشد گندم در مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 436 | صفحه پایان 445

چکیده

 به منظور تعیین زمان بیشترین نیاز گندم زمستانی (Triticum aestivum L.) به کود فسفری و چگونگی توزیع فسفر و روی در اندام های مختلف گندم رقم شیراز در مراحل مختلف رشد در شرایط مزرعه, نمونه هایی از اندام های مختلف گیاه در هفت مرحله رشد گیاه (از انتهای پنجه زنی تا رسیدن کامل دانه) جمع آوری و مقدار فسفر و روی آنها اندازه گیری شد. نمونه خاک محل رشد گیاه نیز همزمان برداشته شد و برای همان عناصر مورد تجزیه قرار گرفت. نمونه برداری از سه قطعه مزرعه 5 هکتاری در سال زراعی 87-1386 انجام شد. نتایج نشان داد که غلظت فسفر و روی در اندام هوایی از انتهای مرحله پنجه زنی تا مرحله رسیدن کامل دانه کاهش یافت. غلظت فسفر و روی در برگ پرچم و شاخساره از مرحله شیری شدن تا رسیدن کامل دانه (مرحله 7 تا 9 رشد) کاهش یافت در حالی که در سنبله افزایش یافت. در این تحقیق بین غلظت فسفر یا روی در گیاه و خاک در مراحل مختلف رشد رابطه معنی داری مشاهده نشد. شباهت تغییرات فسفر و روی در برگ پرچم و شاخساره نشان داد که غلظت فسفر و روی برگ پرچم (اغلب به عنوان تجزیه غیر تخریبی) می تواند به عنوان شاخص مناسبی برای ارزیابی وضعیت تغذیه ای گیاه گندم زمستانی در شرایط مزرعه استفاده شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاهدی فر، مریم، کریمیان، نجفعلی، رونقی، عبدالمجید، یثربی، جعفر، و امام، یحیی. (1390). توزیع فسفر و روی در اندام ها و در مراحل مختلف رشد گندم در مزرعه. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(3)، 436-445. SID. https://sid.ir/paper/141528/fa

    Vancouver: کپی

    زاهدی فر مریم، کریمیان نجفعلی، رونقی عبدالمجید، یثربی جعفر، امام یحیی. توزیع فسفر و روی در اندام ها و در مراحل مختلف رشد گندم در مزرعه. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(3):436-445. Available from: https://sid.ir/paper/141528/fa

    IEEE: کپی

    مریم زاهدی فر، نجفعلی کریمیان، عبدالمجید رونقی، جعفر یثربی، و یحیی امام، “توزیع فسفر و روی در اندام ها و در مراحل مختلف رشد گندم در مزرعه،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 3، pp. 436–445، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141528/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button