مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,886
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

852
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهره گیری از مفهوم ردپای آب مجازی در تولید محصولات اصلی برای عبور از بحران آب منطقه قزوین

صفحات

 صفحه شروع 422 | صفحه پایان 433

چکیده

 دشت قزوین, از مهمترین دشت های مرکزی ایران به دلیل خشکسالی و افزایش مصارف بخش های مختلف, با بحران کمبود آب مواجه شده است. لذا مدیریت آب بخش کشاورزی به عنوان مهمترین مصرف کننده آب در منطقه ضروری است. در این تحقیق از مفهوم ردپای آب مجازی برای محصولات اصلی آبی و دیم منطقه برای مدیریت بهتر آب کشاورزی استفاده شد. مجموع ردپای آب مجازی در تولید محصولات اصلی آبی و دیم منطقه برای 2014-2003, حدود 2053 میلیون مترمکعب در سال است که سهم آب سبز, آبی, خاکستری و سفید به ترتیب 31, 25, 2 و 42 درصد می باشد. از مجموع ردپای آب در تولید محصولات اصلی منطقه, سهم آب خاکستری و سفید حدود 44 درصد است. پایین بودن راندمان سیستم های آبیاری و مصرف بیش از حد کودهای ازته باعث افزایش سهم آب سفید و خاکستری در منطقه است.کشت وسیع ذرت دانه ای, ذرت علوفه ای, گوجه فرنگی و یونجه از دلایل اصلی بالا بودن حجم صادرات آب مجازی منطقه می باشد. حدود 1022 میلیون مترمکعب به صورت صادرات آب مجازی از منطقه خارج می شود. حجم صادرات آب مجازی ذرت دانه ای, ذرت علوفه ای, یونجه و گوجه فرنگی مجموعا 54.4 درصد یعنی حدود 556 میلیون مترمکعب در سال از کل حجم صادرات آب مجازی منطقه است. با حذف صادرات این چهار محصول تابستانه حدود 507 میلیون مترمکعب در سال از خروج منابع آب سطحی و زیرزمینی جلوگیری می شود.اما این محصولات به دلیل بالا بودن عملکرد و سودخالص در هر هکتار مورد توجه کشاورزان قرار می گیرد. گندم نیز با سهم 28.4 و 20.2 درصدی از کل حجم آب مجازی و حجم منابع آبی صادر شده از منطقه, نقش مهمی در خروج آب از منطقه دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی اعتدالی، هادی، شکوهی، علیرضا، و مجتبوی، سیدامین. (1396). بهره گیری از مفهوم ردپای آب مجازی در تولید محصولات اصلی برای عبور از بحران آب منطقه قزوین. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 31(2 )، 422-433. SID. https://sid.ir/paper/141837/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی اعتدالی هادی، شکوهی علیرضا، مجتبوی سیدامین. بهره گیری از مفهوم ردپای آب مجازی در تولید محصولات اصلی برای عبور از بحران آب منطقه قزوین. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1396؛31(2 ):422-433. Available from: https://sid.ir/paper/141837/fa

    IEEE: کپی

    هادی رمضانی اعتدالی، علیرضا شکوهی، و سیدامین مجتبوی، “بهره گیری از مفهوم ردپای آب مجازی در تولید محصولات اصلی برای عبور از بحران آب منطقه قزوین،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 31، no. 2 ، pp. 422–433، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141837/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button