Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

730
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

511
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد ضریب گیاهی چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L ) در مراحل مختلف رشد به روش لایسیمتری در منطقه بیرجند

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 آب یکی از مهم ترین عوامل محدود کننده ی توسعه کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان می باشد. از مسائل مهم مدیریت آب, ارزیابی و تعیین نیاز آبی گیاهان است. تبخیر-تعرق گیاهان یکی از متغیرهای اصلی در محاسبه بیلان آب و انرژی سطح زمین محسوب می شود. برای تدوین برنامه آبیاری مناسب, آگاهی از نیاز آبی گیاه و ضریب گیاهی در مراحل مختلف رشد ضروری است. در این پژوهش به منظور تعیین ضرایب گیاهی چای ترش که یکی از گیاهان دارویی مهم می باشد, آزمایشی در طی یک فصل زراعی در سال 1396 در دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام شد. بدین منظور از سه عدد لایسیمتر استفاده شد و نیاز آبی چای ترش به روش بیلان آب محاسبه گردید. برای محاسبه تبخیر-تعرق مرجع نیز از چمن مورد استفاده برای فضای سبز با ارتفاع 12سانتی متر به عنوان گیاه مرجع استفاده شد. در نهایت در پایان فصل رشد, مقادیر مربوط به ضرایب گیاهی در چهار مرحله ابتدایی, توسعه, میانی و انتهایی برای گیاه چای ترش به ترتیب برابر 26/1, 55/1, 81/1 و 96/0 بدست آمد. این مقادیر جهت برآورد نیاز آبی و مدیریت آبیاری گیاه چای ترش توصیه می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قوام سعیدی نوقابی، سعید، خاشعی سیوکی، عباس، و حمامی، حسین. (1398). برآورد ضریب گیاهی چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L ) در مراحل مختلف رشد به روش لایسیمتری در منطقه بیرجند. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(1 (پیاپی 63) )، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/141879/fa

    Vancouver: کپی

    قوام سعیدی نوقابی سعید، خاشعی سیوکی عباس، حمامی حسین. برآورد ضریب گیاهی چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L ) در مراحل مختلف رشد به روش لایسیمتری در منطقه بیرجند. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(1 (پیاپی 63) ):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/141879/fa

    IEEE: کپی

    سعید قوام سعیدی نوقابی، عباس خاشعی سیوکی، و حسین حمامی، “برآورد ضریب گیاهی چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L ) در مراحل مختلف رشد به روش لایسیمتری در منطقه بیرجند،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 1 (پیاپی 63) ، pp. 1–11، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا