مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

902
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

668
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پتاسیم و شوری بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پسته در محیط پرلیت

صفحات

 صفحه شروع 637 | صفحه پایان 647

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر پتاسیم و شوری بر برخی پارامترهای مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پسته (رقم بادامی زرند), آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور شوری (صفر, 100 و 200 میلی مولار کلریدسدیم) و پتاسیم (صفر و 1 میلی مولار پتاسیم از منبع نیترات پتاسیم) در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تکرار در محیط پرلیت انجام شد. جهت بررسی غلظت پرولین و قندهای احیاءکننده در دو زمان مختلف (سه و شش روز پس از اعمال شوری) طرح به صورت فاکتوریل اسپلیت با سه تکرار تجزیه گردید و در آن شوری× پتاسیم به عنوان فاکتور اصلی در قالب طرح کاملا تصادفی و زمان به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شد. نمونه برداری های مربوط به غلظت پرولین و قندهای احیاءکننده, سه و شش روز پس از اعمال شوری انجام گرفت. نتایج حاصله نشان داد, با افزایش شوری (کلرید سدیم) از صفر به 100 میلی مولار, وزن خشک اندام هوایی و ریشه به ترتیب حدود 17 و 15 درصد افزایش معنی داری یافت. با افزایش پتاسیم از صفر به 1 میلی مولار, وزن خشک اندام هوایی از 0.885 به 1.007 گرم در هر گلدان رسید. کاربرد 1 میلی مولار پتاسیم, ارتفاع گیاه و تعداد برگ را به طور معنی داری افزایش داد. افزایش شوری موجب افزایش معنی دار سدیم و کاهش منیزیم گیاه گردید. غلظت پرولین و قندهای احیاءکننده سه روز پس از اعمال شوری افزایش معنی داری حاصل نمود در حالی که پتاسیم غلظت پرولین را کاهش داد. هم چنین, عامل زمان به طور معنی داری غلظت قندهای احیاءکننده را تحت تاثیر قرار داد به طوری که با گذشت 72 ساعت غلظت قندهای احیاءکننده کاهش معنی داری حاصل نمود اما در مورد غلظت پرولین این گونه نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظفری، وحید، و امیدی، لیلا. (1391). تاثیر پتاسیم و شوری بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پسته در محیط پرلیت. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 26(3)، 637-647. SID. https://sid.ir/paper/141890/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری وحید، امیدی لیلا. تاثیر پتاسیم و شوری بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پسته در محیط پرلیت. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1391؛26(3):637-647. Available from: https://sid.ir/paper/141890/fa

    IEEE: کپی

    وحید مظفری، و لیلا امیدی، “تاثیر پتاسیم و شوری بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پسته در محیط پرلیت،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 26، no. 3، pp. 637–647، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141890/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button