Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,007
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

548
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش شوری ناشی از کلرور سدیم و کلسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام مختلف کلزای بهاره

صفحات

 صفحه شروع 762 | صفحه پایان 774

چکیده

 شوری یکی از تنش های مهم محدود کننده تولیدات کشاورزی می باشد. با توجه به گستردگی خاک های شور در کشور, دستیابی به ارقام مقاوم به شوری باعث افزایش میزان عملکرد محصول و بالا رفتن تولید می شود. به منظور بررسی تاثیر شوری ناشی از کلرور سدیم و کلسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام کلزای بهاره, آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی استان مازندران به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1388 به اجرا در آمد. چهار سطح شوری شامل (صفر, 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر کلرور سدیم و کلسیم) به عنوان فاکتور اول و ژنوتیپ ها شامل (زرفام, ساری گل, لاین 14, لاین 18, لاین 111, RG003 و هایولا 401) به عنوان فاکتور دوم در نظر گرفته شدند. صفات مورد مطالعه نظیر: عملکرد دانه, ارتفاع بوته, تعداد برگ, وزن تر و خشک, تعداد دانه, تعداد خورجین در بوته, تعداد خورجین در ساقه اصلی, تعداد دانه در خورجین, طول خورجین, وزن هزار دانه و پروتئین اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که همراه با افزایش شوری, ارتفاع بوته, تعداد برگ, تعداد دانه, تعداد خورجین در بوته, تعداد خورجین در ساقه اصلی, تعداد دانه در خورجین, طول خورجین, وزن هزار دانه و عملکرد دانه کاهش یافت. اما در مقابل با افزایش شوری پروتئین افزایش یافت. به نظر می رسد بین ارقام مورد مطالعه رقم هایولا 401 و لاین 18 با عملکرد بیشتر و کارآیی بالاتری بوده و در مقابل رقم زرفام دارای بیشترین حساسیت به شوری می باشد. همچنین در رقم زرفام در سطوح مختلف شوری میزان پروتئین به طور معنی داری بیشتر از سایر ارقام بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    چراتی آرایی، علی، عباس زاده، فرید، رامئه، ولی اله، و رضایی سوخت آبندانی، رضا. (1391). تاثیر تنش شوری ناشی از کلرور سدیم و کلسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام مختلف کلزای بهاره. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 26(3)، 762-774. SID. https://sid.ir/paper/141895/fa

    Vancouver: کپی

    چراتی آرایی علی، عباس زاده فرید، رامئه ولی اله، رضایی سوخت آبندانی رضا. تاثیر تنش شوری ناشی از کلرور سدیم و کلسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام مختلف کلزای بهاره. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1391؛26(3):762-774. Available from: https://sid.ir/paper/141895/fa

    IEEE: کپی

    علی چراتی آرایی، فرید عباس زاده، ولی اله رامئه، و رضا رضایی سوخت آبندانی، “تاثیر تنش شوری ناشی از کلرور سدیم و کلسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام مختلف کلزای بهاره،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 26، no. 3، pp. 762–774، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141895/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا