مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آثار افزایش قیمت کالاهای خوراکی بر رفاه و فقر خانوارهای شهری ایران

صفحات

 صفحه شروع 287 | صفحه پایان 298

چکیده

 هدف اصلی این پژوهش بررسی تأثیر افزایش قیمت کالاهای خوراکی بر رفاه خانوارهای شهری است. به منظور بررسی رفتار مصرف کنندگان و برآورد کشش­ های قیمتی کالاهای مورد مطالعه از رهیافت دیتون استفاده شده است. براساس این رهیافت واکنش مصرف کنندگان نسبت به افزایش قیمت کالاهای خوراکی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور از اطلاعات مربوط به هزینه و درآمد خانوارهای شهری مرکز آمار ایران در سال 1393 استفاده شده است. داده های این بررسی نیز شامل مخارج و مقادیر مصرف کالاهای خوراکی و همچنین ویژگی­ های جمعیتی اندازه خانوار و میزان تحصیلات سرپرست خانوار است. پس از تخمین تابع تقاضای کالاهای خوراکی خانوار با استفاده از سیستم تقاضای تقریبا ایده­ آل درجه دوم (QAIDS), کشش قیمتی و درآمدی محاسبه شده است. بر اساس نتایج به دست آمده, در نتیجه­ ی اعمال سه سناریوی افزایش قیمت, با 15 درصد افزایش قیمت ها, 144 خانوار (98/1 درصد) به خانواده های فقیر و زیر خط فقر اضافه شده­ اند. با افزایش 25 درصدی قیمت­ ها, 253 خانوار (5/3 درصد) و با افزایش 50 درصدی قیمت­ ها 503 خانوار (93/6 درصد) به زیر خط فقر منتقل شدند. بنابراین با توجه به اینکه خوراکی­ ها, سهم بالایی از سبد مصرفی خانوارهای شهری را به خود اختصاص داده است, می بایستی جهت حفظ سطح رفاه خانوارها, حمایت های مالی لازم انجام شده و معادل تغییرات جبرانی محاسبه شده جهت حفظ مطلوبیت خانوارها, پرداخت گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خداپرست شیرازی، جلیل، اشک تراب، نیلوفر، و نعمت الهی، زهرا. (1397). آثار افزایش قیمت کالاهای خوراکی بر رفاه و فقر خانوارهای شهری ایران. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، 32(4 )، 287-298. SID. https://sid.ir/paper/141980/fa

    Vancouver: کپی

    خداپرست شیرازی جلیل، اشک تراب نیلوفر، نعمت الهی زهرا. آثار افزایش قیمت کالاهای خوراکی بر رفاه و فقر خانوارهای شهری ایران. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1397؛32(4 ):287-298. Available from: https://sid.ir/paper/141980/fa

    IEEE: کپی

    جلیل خداپرست شیرازی، نیلوفر اشک تراب، و زهرا نعمت الهی، “آثار افزایش قیمت کالاهای خوراکی بر رفاه و فقر خانوارهای شهری ایران،” اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 32، no. 4 ، pp. 287–298، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141980/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button