مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,449
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

693
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل عوامل موثر بر رفتار مصرفی گوشت ماهی در بین خانوارهای شهرستان تبریز

صفحات

 صفحه شروع 230 | صفحه پایان 241

چکیده

 گوشت ماهی یکی از انواع غذاهای سالم و منبع تامین کننده پروتئین با ارزش حیوانی برای انسان ها است که متاسفانه مصرف آن در جامعه ما ناچیز بوده و در سبد خانوارها کمتر دیده می شود. لذا هدف تحقیق حاضر, شناسایی عوامل موثر بر مصرف گوشت ماهی در بین خانوارهای شهرستان تبریز می باشد. داده ها و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از عملیات میدانی و تکمیل 224 پرسشنامه به روش نمونه گیری خوشه ای دومرحله ای با انتساب متناسب در سطح شهرستان تبریز در سال 1390 جمع آوری شد. به دلیل ماهیت ترتیبی تعداد دفعات مصرف گوشت ماهی, ابتدا مدل لاجیت ترتیبی جهت بررسی احتمال قرار گرفتن هر خانوار در 4 گروه خانوارهای بدون مصرف ماهی, با مصرف سالانه, مصرف ماهانه و مصرف هفتگی گوشت ماهی برآورد شد, ولی با توجه به نقض فرض رگرسیون های موازی در این مدل, نهایتا از مدل لاجیت ترتیبی تعمیم یافته بهره گرفته شد. بررسی ضرایب این مدل نشان می دهد که افزایش سن سرپرست خانوار, وجود کودک زیر ده سال و افراد با بیماری های خاص در خانواده, احتمال قرار گرفتن این خانوارها را در گروه خانوارهای با مصرف زیاد, افزایش می دهد. همچنین, با افزایش قیمت گوشت قرمز و تخم مرغ, احتمال قرار گرفتن خانواده ها در زمره خانوارهای با مصرف بالاتر ماهی افزایش می یابد. ضریب مثبت و معنی دار متغیر تغییرات فصلی حاکی از آن است که خانواده های مورد مطالعه, علاقه ای به مصرف ماهی در فصول گرم سال ندارند. همچنین, با افزایش سطح درآمد ماهانه و بعد خانوار, احتمال مصرف سطوح بالاتر گوشت ماهی نسبت به سطح جاری مصرف, کاهش می یابد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصرتی، شهزاد، حیاتی، باب اله، پیش بهار، اسماعیل، و محمدرضایی، رسول. (1392). تحلیل عوامل موثر بر رفتار مصرفی گوشت ماهی در بین خانوارهای شهرستان تبریز. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، 27(3)، 230-241. SID. https://sid.ir/paper/142046/fa

    Vancouver: کپی

    نصرتی شهزاد، حیاتی باب اله، پیش بهار اسماعیل، محمدرضایی رسول. تحلیل عوامل موثر بر رفتار مصرفی گوشت ماهی در بین خانوارهای شهرستان تبریز. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1392؛27(3):230-241. Available from: https://sid.ir/paper/142046/fa

    IEEE: کپی

    شهزاد نصرتی، باب اله حیاتی، اسماعیل پیش بهار، و رسول محمدرضایی، “تحلیل عوامل موثر بر رفتار مصرفی گوشت ماهی در بین خانوارهای شهرستان تبریز،” اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 27، no. 3، pp. 230–241، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142046/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button