Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

669
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد امنیت غذایی در استان کرمانشاه با تأکید بر شاخص FSI

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 82

چکیده

 نقش تغذیه در سلامت, افزایش کارایی, یادگیری انسان ها و ارتباط آن با توسعه اقتصادی در پژوهش های وسیع جهانی به اثبات رسیده است و بررسی وضعیت امنیت غذایی کشورها در دهه کنونی به دلیل نقش برجسته آن در شکوفایی و باروری سرمایه انسانی هر کشوری حائز اهمیت می باشد. بر اساس مطالعات صورت گرفته, در نقشه جهانی امنیت غذایی, کشور ایران جزو مناطق پرخطر قرار گرفته است و این موضوع در تفاوت سطح امنیت غذایی در استان های کشور دیده می شود. از این رو در راستای دستیابی به سیاست های تأمین امنیت غذایی کشور طی برنامه های توسعه و سند ملی تغذیه, لزوم تعیین وضعیت استان ها حائز اهمیت می باشد. به همین دلیل, مطالعه حاضر با هدف برآورد امنیت غذایی در استان کرمانشاه صورت گرفته است و امنیت غذایی به وسیله شاخص FSI که توسط صندوق بین المللی توسعه کشاورزی پیشنهاد شده است برای سال های 94-1383 برآورد شده است. داده های مورد استفاده در این مطالعه از پرسشنامه های درآمد و هزینه خانوار تهیه شده توسط مرکز آمار و همچنین سالنامه های کشاورزی که توسط وزارت جهاد کشاورزی تهیه و تدوین می گردد, استخراج شده است. نتایج محاسبات نشان می دهد که استان کرمانشاه در تولید محصولات عمده غذایی در طی دوره مورد مطالعه از خودکفایی برخوردار بوده است و میانگین ارقام شاخص امنیت غذایی طی دوره مورد مطالعه, بر اساس سناریوی اول (2100 واحد کالری) حاکی از وجود امنیت غذایی در استان کرمانشاه است؛ در حالی که بر اساس سناریوی دوم (2300 واحد کالری) این موضوع نقض می گردد. بر اساس نتایج این مطالعه؛ پیشنهاد می گردد که با توسعه کشاورزی مدرن و مکانیزه و سوق دادن این بخش به سمت صنایع تبدیلی, زمینه رشد بخش کشاورزی با ارزش افزوده بالا را در استان کرمانشاه ایجاد نمود که نهایتاً به ارتقای امنیت غذایی منجر خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خانزادی، آزاد، کریمی، محمدشریف، و شکری، نعیم. (1397). برآورد امنیت غذایی در استان کرمانشاه با تأکید بر شاخص FSI. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، 32(1 )، 69-82. SID. https://sid.ir/paper/142098/fa

    Vancouver: کپی

    خانزادی آزاد، کریمی محمدشریف، شکری نعیم. برآورد امنیت غذایی در استان کرمانشاه با تأکید بر شاخص FSI. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1397؛32(1 ):69-82. Available from: https://sid.ir/paper/142098/fa

    IEEE: کپی

    آزاد خانزادی، محمدشریف کریمی، و نعیم شکری، “برآورد امنیت غذایی در استان کرمانشاه با تأکید بر شاخص FSI،” اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 32، no. 1 ، pp. 69–82، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142098/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا