مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

386
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات رفتاری صنعت گوشت تحت نوسانات غیرمنتظره تقاضا

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 108

چکیده

 امروزه نااطمینانی جایگاه ویژه ای را در ادبیات اقتصادی به خود اختصاص داده است. نااطمینانی قادر است از طریق تغییر رفتار بنگاه ها در سطح خرد بر ساختار و عملکرد بازار تأثیرگذار باشد. چون داشتن سیاست های مطمئن در سطح خرد بعنوان یک پیش شرط مهم عملکرد بهتر در سطح کلان مطرح می شود, این مقاله سعی دارد با استفاده از داده های فصلی سال های 1395-1375, به بررسی این مسئله بپردازد که آیا پویایی رفتاری بنگاه ها در مقابل شوک های تقاضا قادر بوده ساختار بازار گوشت قرمز ایران را به سمت رقابتی تر شدن سوق دهد. این رفتار بعنوان واکنش سیاست گذاری صنعت انحصار چندجانبه در چارچوب الگوی قیمت-ماشه ای گرین و پورتر تفسیر می شود. تجزیه و تحلیل تجربی بر اساس یک مدل سیستم معادلات همزمان (تابع تقاضا و تابع عرضه) با استفاده از روش تخمین حداقل مربعات دو مرحله ای ارائه شده است, از این رو باید شوک منفی تقاضا به صورت یک متغیر دامی بعنوان یک متغیر توضیحی در تابع عرضه قرار گیرد, لذا ابتدا تابع تقاضا برآورد شد و به ازاء پسماندهای منفی آن, عدد یک برای متغیر دامی اختصاص یافت. نتایج برآورد تابع عرضه نشان داد, شوک منفی تقاضا با ضریب 1/0 تأثیر منفی و معنی داری بر متغیر لگاریتم قیمت گوشت قرمز داشته, این نتیجه با تأیید سیاست قیمت ماشه ای گویای قابلیت تغییر ساختار این بازار به سمت رقابتی تر شدن به همراه شوک منفی تقاضا است؛ به طوری که با استفاده از این نتیجه سیاست گذاران خواهند توانست با ارائه الگوی مناسب, راه رسیدن صنعت را به سمت اجرای سیاست های رقابتی و ضد انحصار هموار سازند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاحتی، علی، فتاحی، شهرام، و رضایی، الهام. (1397). تغییرات رفتاری صنعت گوشت تحت نوسانات غیرمنتظره تقاضا. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، 32(2 )، 97-108. SID. https://sid.ir/paper/142132/fa

    Vancouver: کپی

    فلاحتی علی، فتاحی شهرام، رضایی الهام. تغییرات رفتاری صنعت گوشت تحت نوسانات غیرمنتظره تقاضا. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1397؛32(2 ):97-108. Available from: https://sid.ir/paper/142132/fa

    IEEE: کپی

    علی فلاحتی، شهرام فتاحی، و الهام رضایی، “تغییرات رفتاری صنعت گوشت تحت نوسانات غیرمنتظره تقاضا،” اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 32، no. 2 ، pp. 97–108، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142132/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button