مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

994
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

803
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تقاضای گروه های اصلی کالاهای خوراکی در مناطق شهری ایران

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 57

چکیده

 در این مطالعه, تقاضای گروههای اصلی خوراکی در مناطق شهری ایران برای دوره زمانی 1361 تا 1386 بررسی شده است. بدین منظور از سیستم تقاضای تقریبا ایده آل خطی (LA/AIDS), شاخص تقریب خطی لاسپیرس و روش رگرسیون های به ظاهر نامرتبط (SUR)استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که متغیر متوسط جمعیت خانوار در بیشتر معادلات تاثیر معناداری بر تقاضای خانوار داشته است. قیود همگنی و تقارن نیز مورد آزمون قرار گرفت. یافته های مطالعه نشان داد که تمامی گروه های خوراکی مورد بحث دارای کشش های خودقیمتی منفی می باشند و به استثنای انواع گوشت, خشکبار, روغنها و چربی ها و قند و شکر و شیرینی ها سایر گروه های کالایی بی کشش هستند و از میان آن ها حبوبات بی کشش ترین و خشکبار باکشش ترین گروه می باشد. لذا, دولت می تواند از سیاستهای قیمت گذاری در اعمال مدیریت بهینه تقاضا و اصلاح الگوی مصرف برای گروه های مذکور که مصرف آنها نسبت به تغییرات قیمتشان حساسیت بالایی دارد, در درازمدت استفاده کند. همچنین, غلات و فرآورده های آن, انواع نان و تخم مرغ در سبد خوراکی خانوارهای شهری, جزو گروه های ضروری هستند و حذف ناگهانی یارانه از گروه های یارانه دار مطلوب نبوده و کاهش تدریجی آن توصیه می شود. انواع گوشت, میوه های تازه و سبزی های تازه لوکس و حبوبات نیز جزو گروه های پست به حساب آمده است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رضاپور، فاطمه، دانشورکاخکی، محمود، و محمدی، حسین. (1390). بررسی تقاضای گروه های اصلی کالاهای خوراکی در مناطق شهری ایران. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(1)، 46-57. SID. https://sid.ir/paper/142189/fa

Vancouver: کپی

رضاپور فاطمه، دانشورکاخکی محمود، محمدی حسین. بررسی تقاضای گروه های اصلی کالاهای خوراکی در مناطق شهری ایران. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(1):46-57. Available from: https://sid.ir/paper/142189/fa

IEEE: کپی

فاطمه رضاپور، محمود دانشورکاخکی، و حسین محمدی، “بررسی تقاضای گروه های اصلی کالاهای خوراکی در مناطق شهری ایران،” اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 1، pp. 46–57، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142189/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button