مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,175
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر شوک های بهره وری و شکاف تولید بر قیمت مواد غذایی ایران

صفحات

 صفحه شروع 509 | صفحه پایان 517

چکیده

 مقایسه وضعیت قیمت مواد غذایی طی دوره های مختلف, حاکی از نوسانات و رشد مداوم سطح عمومی این قیمت هاست. تغییر در متغیرهای بخش کشاورزی به عنوان تامین کننده اصلی مواد غذایی, قیمت این مواد را تحت تاثیر قرار می دهد. از جمله این متغیرهای تاثیرگذار, شوک های بهره وری و شکاف تولید در بخش کشاورزی است. در این مطالعه به منظور استخراج شوک های بهره وری و شکاف تولید از فیلتر هودریک پرسکات و فیلتر کالمن استفاده شده است. همچنین به منظور بررسی تاثیر این متغیرها بر رشد قیمت های مواد غذایی طی سال های 86-1355, آزمون جوهانسون و مدل تصحیح خطای برداری به کار گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که شوک های بهره وری تاثیر معکوس و شکاف تولید بر رشد قیمت های مواد غذایی تاثیر مثبت و معنی داری داشته است. همچنین از میان متغیرهای مورد بررسی, شوک منفی بهره وری, افزایش قیمت های مواد خوراکی را بیشتر متاثر ساخته است. بنابراین بایستی به مدیریت و جلوگیری از بروز شوک های منفی در مقایسه با شوک های مثبت اهمیت بیشتری داده شود. همچنین ایجاد راه هایی جهت افزایش بهره وری و نزدیکی سطح تولید بالفعل به تولید بالقوه می تواند از راه های کنترل افزایش قیمتها در بخش کشاورزی ایران باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مقدسی، رضا، شرافتمند، حبیبه، و باغستانی، علی اکبر. (1389). بررسی تاثیر شوک های بهره وری و شکاف تولید بر قیمت مواد غذایی ایران. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، 24(4)، 509-517. SID. https://sid.ir/paper/142209/fa

Vancouver: کپی

مقدسی رضا، شرافتمند حبیبه، باغستانی علی اکبر. بررسی تاثیر شوک های بهره وری و شکاف تولید بر قیمت مواد غذایی ایران. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1389؛24(4):509-517. Available from: https://sid.ir/paper/142209/fa

IEEE: کپی

رضا مقدسی، حبیبه شرافتمند، و علی اکبر باغستانی، “بررسی تاثیر شوک های بهره وری و شکاف تولید بر قیمت مواد غذایی ایران،” اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 24، no. 4، pp. 509–517، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142209/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button