مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

982
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی روش شستشوی غشاهای لبنی

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 184

چکیده

 روش آماری تاگوچی جهت تدوین دستورالعمل بهینه شستشوی غشاهای اولترافیلتر در صنعت لبنیات بکار گرفته شد. در این خصوص یک تابع هدف با استفاده از چهار پارامتر بدون بعد شده نرخ تراوش آب و سرم شیر, درصد ماده خشک و پروتئین تراویده به عنوان شاخص های کیفیت عملکرد شستشوی غشای شستشو شده تعریف گردید. بر اساس این نتایج ترکیب بهینه محلول قلیایی شامل 0.8% سود, 1.0% EDTA, 0.1% سدیم دی هیدروژن فسفات, 0.1% کربنات سدیم و 0.2% SDS می باشد. شستشو با این محلول به مدت 90 دقیقه در مرحله اول و به مدت 20 دقیقه در مرحله دوم در دمای ثابت C ° 50 مناسب تشخیص داده شد. ترکیب بهینه محلول اسیدی شامل 0.3% اسید نیتریک, 0.01% اسید فسفریک و 0.15% مارلوفن بدست آمد که شستشو با این محلول به مدت 60 دقیقه در دمای C ° 30 تاثیر جدی در شستشوی غشاء نشان می دهد. علاوه بر این تاثیر استفاده از آنزیمهای لیپاز و پروتئاز در عملیات شستشو مورد مطالعه قرارگرفت. نتایج نشان می دهد شاخص تاثیر مثبت آنزیم پروتئاز 4.39 درصد قوی تر از آنزیم لیپاز می باشد که این مطلب می تواند نشان از تاثیر جدی تر ترکیبات پروتئینی نسبت به ترکیبات لیپیدی در گرفتگی عارض در غشاهای لبنی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشایخی، مریم، روستاآزاد، رضا، و کاظمی ویسری، اخترالملوک. (1386). بهینه سازی روش شستشوی غشاهای لبنی. دانشکده فنی دانشگاه تهران، 41(2 (پیاپی 104))، 179-184. SID. https://sid.ir/paper/14223/fa

    Vancouver: کپی

    مشایخی مریم، روستاآزاد رضا، کاظمی ویسری اخترالملوک. بهینه سازی روش شستشوی غشاهای لبنی. دانشکده فنی دانشگاه تهران[Internet]. 1386؛41(2 (پیاپی 104)):179-184. Available from: https://sid.ir/paper/14223/fa

    IEEE: کپی

    مریم مشایخی، رضا روستاآزاد، و اخترالملوک کاظمی ویسری، “بهینه سازی روش شستشوی غشاهای لبنی،” دانشکده فنی دانشگاه تهران، vol. 41، no. 2 (پیاپی 104)، pp. 179–184، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14223/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button