Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,620
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

930
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نیتروژن، کود آلی، پتاسیم و آهن بر محصول، کیفیت میوه و غلظت عناصر غذایی برگ در پسته رقم فندقی پیوند شده بر روی پایه بادامی ریز زرند

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 129

چکیده

 به منظور بررسی اثر نوع نیتروژن, کود آلی, پتاسیم و آهن بر محصول, کیفیت میوه و غلظت عناصر غذایی برگ درختان پسته .Pistacia vera L.) رقم فندقی با پایه بادامی ریز زرندی, پژوهشی در یکی از باغات پسته واقع در حومه رفسنجان انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل با چهار فاکتور شامل کود آلی (بدون کود آلی و 10 کیلوگرم کود گوسفندی به ازای هر درخت), نوع نیتروژن (سولفات آمونیوم و نیترات کلسیم), پتاسیم (بدون کود پتاسیم و 600 گرم سولفات پتاسیم به ازای هر درخت) و کود آهن (بدون کود آهن و 100 گرم سولفات آهن به ازای هر درخت) و طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 6 تکرار انجام شد. کودها به صورت چالکود در چاله هایی به عمق 60-40 سانتی متر در دو طرف درخت به خاک اضافه شدند و تاثیر آن ها در طی دو سال بررسی شد. نتایج نشان داد که کاربرد آمونیوم عملکرد محصول را در مقایسه با نیترات افزایش داد که احتمالا مربوط به افزایش ذخائر نیتروژنی و آهن در گیاه و رفع کلروز برگ ها به علت افزایش میزان کلروفیل می باشد. اونس خندانی نیز در ترکیبات کودی شامل نیتروژن آمونیومی و آهن افزایش نشان داد. کاربرد آمونیوم در این تحقیق غلظت عناصر برگ از جمله آهن, روی, نیتروژن و پتاسیم را افزایش و غلظت فسفر, کلسیم و منیزیوم برگ را کاهش داد. بنابراین توصیه می شود که در باغ های پسته که عمدتا در خاک های با pH بالا قرار دارند از کودهای نیتروژنی حاوی آمونیوم به جای نیترات استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، زهرا، روستا، حمیدرضا، تاج آبادی پور، احمد، و حکم آبادی، حسین. (1392). اثر نیتروژن, کود آلی, پتاسیم و آهن بر محصول, کیفیت میوه و غلظت عناصر غذایی برگ در پسته رقم فندقی پیوند شده بر روی پایه بادامی ریز زرند. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 27(2)، 117-129. SID. https://sid.ir/paper/142247/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی زهرا، روستا حمیدرضا، تاج آبادی پور احمد، حکم آبادی حسین. اثر نیتروژن, کود آلی, پتاسیم و آهن بر محصول, کیفیت میوه و غلظت عناصر غذایی برگ در پسته رقم فندقی پیوند شده بر روی پایه بادامی ریز زرند. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1392؛27(2):117-129. Available from: https://sid.ir/paper/142247/fa

    IEEE: کپی

    زهرا محمدی، حمیدرضا روستا، احمد تاج آبادی پور، و حسین حکم آبادی، “اثر نیتروژن, کود آلی, پتاسیم و آهن بر محصول, کیفیت میوه و غلظت عناصر غذایی برگ در پسته رقم فندقی پیوند شده بر روی پایه بادامی ریز زرند،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 27، no. 2، pp. 117–129، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142247/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا