Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,035
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

830
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سیلیسیوم بر رشد و عملکرد گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 88 | صفحه پایان 95

چکیده

 سیلیسیوم یکی از عناصر مفید برای گیاهان محسوب می شود, ولی مطالعات جدید نشان داده که این عنصر نقش بسیار مهمی در مقاومت گیاهان به تنش های محیطی از جمله تنش شوری دارد. بدین منظور و جهت ارزیابی تاثیر سیلیسیوم و شوری بر روی خصوصیات رویشی, عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی (Fragaria × ananassa Duch), رقم سلوا آزمایشی با سه سطح سیلیسیوم (2mM و 1, 0) و سه سطح کلرید سدیم (40mM و 20, 0) به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در شرایط کنترل شده گلخانه ای و به صورت آبکشت انجام شد. شاخص های عملکرد و خصوصیات کیفی میوه در طول آزمایش اندازه گیری شد. همچنین خصوصیات فیزیولوژیکی از جمله شاخص کلروفیل و محتوای رطوبت نسبی برگ نیز مورد ارزیابی قرار گرفت .در پایان آزمایش کل گیاهان از بستر خارج شده وخصوصیات رویشی شامل سطح برگ و وزن تر و خشک اندام های هوایی و ریشه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که شوری اثر کاهنده معنی داری بر روی شاخص های رشد ونموی گیاه داشت. به طوریکه تعداد برگ, سطح برگ و وزن تر و خشک برگ و ریشه با افزایش غلظت کلرید سدیم کاهش و با افزودن سیلیسیوم به محلول غذایی در شرایط شوری, افزایش یافت. شاخص های عملکرد در شرایط شوری کاهش و با کاربرد سیلیسیوم, به طور معنی داری افزایش یافت. شاخص کلروفیل تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت, ولی محتوای رطوبت نسبی برگ در شرایط شوری کاهش و با تیمارسیلیسیوم افزایش یافت. افزایش غلظت سیلیسیوم و کلرید سدیم در محلول غذایی, اسیدیته قابل تیتراسیون را افزایش داد, ولی دیگر خصوصیات کیفی میوه, تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفتند. بر اساس نتایج حاصل می توان استفاده از سیلیسیوم را در شرایط شوری, توصیه نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سیدلرفاطمی، لیلا، طباطبایی، سیدجلال، و فلاحی، اسماعیل. (1388). اثر سیلیسیوم بر رشد و عملکرد گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 23(1)، 88-95. SID. https://sid.ir/paper/142302/fa

Vancouver: کپی

سیدلرفاطمی لیلا، طباطبایی سیدجلال، فلاحی اسماعیل. اثر سیلیسیوم بر رشد و عملکرد گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1388؛23(1):88-95. Available from: https://sid.ir/paper/142302/fa

IEEE: کپی

لیلا سیدلرفاطمی، سیدجلال طباطبایی، و اسماعیل فلاحی، “اثر سیلیسیوم بر رشد و عملکرد گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 23، no. 1، pp. 88–95، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142302/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا