Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

443
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

474
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ریزموجودات مفید و سطوح مختلف نیتروژن بر خصوصیات مورفولوژیکی و عملکرد توت فرنگی رقم پاروس

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر ریزموجودات مفید ((Effective Microorganisms (EM) در سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد و کیفیت توت فرنگی رقم پاروس, آزمایشی به صورت کرت های دو بار خردشده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طی سال های 94-1393در دانشگاه محقق اردبیلی, اجرا شد. در این بررسی تیمارهای آزمایش, EM در چهار سطح (صفر, یک, دو و سه درصد), روش های کاربرد EM در دو سطح (کاربرد خاکی و محلول پاشی) و نیتروژن در سه سطح (50, 100 و 150 کیلوگرم خالص در هکتار) اعمال گردیدند. شاخص های مورد بررسی شامل سطح برگ, تعداد گل, تعداد میوه, طول, حجم, وزن تر و خشک, عملکرد, ویتامین ث, مواد جامد محلول, اسیدیته کل, عمر انباری و درصد تشکیل میوه اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثر غلظت های مختلف ریزموجودات مفید در سطح احتمال یک درصد بر صفات وزن تر و خشک ریشه, طول ریشه, تعداد رانر, کلروفیل کل, سطح برگ و عملکرد و در سطح احتمال پنج درصد بر میزان وزن تر و خشک برگ, کلروفیل a و b معنی دار بوده است, بر اساس نتایج, اثر روش های مختلف کاربرد EM و اثرات متقابل تیمارها در هیچ یک از شاخص ها اختلاف قابل توجهی نداشتند. بر اساس نتایج تجزیه واریانس داده ها, سطوح نیتروژن بر صفات وزن تر ریشه, طول ریشه, تعداد رانر, کلرفیل a, b و کل, سطح برگ و عملکرد در سطح احتمال یک درصد و بر روی صفات وزن تر برگ, وزن خشک برگ و ریشه در سطح احتمال پنج درصد اثر معنی داری داشتند. بر اساس نتایج این بررسی غلظت دو درصد و سه درصد ریزموجودات مفید و همچنین سطح 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن اثرهای مثبتی بر روی شاخص های اندازه گیری شده نسبت به شاهد داشتند. بر اساس نتایج تجزیه واریانس داده ها, سطوح نیتروژن بر صفات وزن تر ریشه, طول ریشه, تعداد رانر, کلرفیل a, b و کل, سطح برگ و عملکرد در سطح احتمال یک درصد و بر روی صفات وزن تر برگ, وزن خشک برگ و ریشه در سطح احتمال پنج درصد اثر معنی داری داشتند. بر اساس نتایج این بررسی غلظت دو درصد و سه درصد ریزموجودات مفید و همچنین سطح 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن اثرهای مثبتی بر روی شاخص های اندازه گیری شده نسبت به شاهد داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکوهیان، علی اکبر، و عینی زاده، شهریار. (1397). اثر ریزموجودات مفید و سطوح مختلف نیتروژن بر خصوصیات مورفولوژیکی و عملکرد توت فرنگی رقم پاروس. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 32(1 )، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/142366/fa

    Vancouver: کپی

    شکوهیان علی اکبر، عینی زاده شهریار. اثر ریزموجودات مفید و سطوح مختلف نیتروژن بر خصوصیات مورفولوژیکی و عملکرد توت فرنگی رقم پاروس. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1397؛32(1 ):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/142366/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر شکوهیان، و شهریار عینی زاده، “اثر ریزموجودات مفید و سطوح مختلف نیتروژن بر خصوصیات مورفولوژیکی و عملکرد توت فرنگی رقم پاروس،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 32، no. 1 ، pp. 51–60، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142366/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا