مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

452
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کودهای آلی، شیمیایی، زیستی بر نیاز حرارتی، مراحل نموی و برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 108

چکیده

 این تحقیق با هدف ارزیابی کودهای آلی, شیمیایی, زیستی بر نیاز حرارتی, مراحل نموی و برخی شاخص های فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری, در سال زراعی 93-1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه جیرفت, به صورت کرت های خرد شده نواری در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. سطوح آب آبیاری در سه سطح 60, 80 و 100 درصد نیاز آبی گیاه به عنوان عامل کرت های افقی و منبع تغذیه ا ی گیاه در 5 سطح (کود زیستی مایکوریزا, ورمی کمپوست, کود گاوی, کود شیمیایی (نیتروژن, فسفر و پتاسیم) و تیمار شاهد) به عنوان عامل کرت های عمودی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که درجه روز رشد سطوح مختلف آبیاری و منابع مختلف تغذیه ای, بسیار مشابه بود, این طور به نظر می رسد آغاز گل دهی گیاه چای ترش بیشتر تحت تأثیر فتوپریودیسم بوده و میزان آب قابل دسترس گیاه و تغذیه ی آن تأثیر بسیار اندکی داشته است. همچنین اثر سطوح مختلف آب آبیاری و منابع مختلف تغذیه ای بر شاخص سطح برگ و تجمع ماده خشک معنی دار بود. بیشترین شاخص دوام سطح برگ در سطح آبیاری 100 و 80 درصد نیاز آبی گیاه و منبع تغذیه ای کود گاوی و ورمی کمپوست مشاهده شد. بیشترین عملکرد کاسبرگ خشک (1217 کیلوگرم در هکتار) در سطح 100 درصد نیاز آبی گیاه و منبع تغذیه ای کود گاوی و کمترین آن در تیمار شاهد در سطح 60 درصد نیاز آبی گیاه (493 کیلوگرم در هکتار) به دست آمد. با توجه به شرایط خاکی و اقلیم منطقه مورد مطالعه, استفاده از تیمارهای کود گاوی یا ورمی کمپوست در کنار میزان آبیاری 80 درصد نیاز آبی گیاه به منظور رشد گیاه چای ترش مناسب به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پارسامطلق، بهاره، رضوانی مقدم، پرویز، قربانی، رضا، و اعظمی ساردویی، ذبیح اله. (1397). بررسی کودهای آلی, شیمیایی, زیستی بر نیاز حرارتی, مراحل نموی و برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 32(1 )، 93-108. SID. https://sid.ir/paper/142368/fa

    Vancouver: کپی

    پارسامطلق بهاره، رضوانی مقدم پرویز، قربانی رضا، اعظمی ساردویی ذبیح اله. بررسی کودهای آلی, شیمیایی, زیستی بر نیاز حرارتی, مراحل نموی و برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1397؛32(1 ):93-108. Available from: https://sid.ir/paper/142368/fa

    IEEE: کپی

    بهاره پارسامطلق، پرویز رضوانی مقدم، رضا قربانی، و ذبیح اله اعظمی ساردویی، “بررسی کودهای آلی, شیمیایی, زیستی بر نیاز حرارتی, مراحل نموی و برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 32، no. 1 ، pp. 93–108، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142368/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button