Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,563
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

699
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانتی میوه کنار هندی (Ziziphus mauritiana)

صفحات

 صفحه شروع 327 | صفحه پایان 334

چکیده

کنار هندی با نام علمی Ziziphus mauritiana گیاهی از خانواده عناب سانان (Rhamnaceae) است که دارای خاصیت ضدسرطان, ضدالتهاب, ضددیابت, ضدچاقی و خاصیت آنتی اکسیدانتی می باشد. این تحقیق به منظور بررسی پارامترهای فیزیک وشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانتی 11 ژنوتیپ کنار هندی موجود در کلکسیون شماره 1 ایستگاه تحقیقات کشاورزی میناب در استان هرمزگان, شامل متوسط وزن میوه, طول و قطر میوه, طول و قطر هسته, سفتی, مواد جامد محلول ((TSS, میزان فنل کل (TPC) و ظرفیت آنتی اکسیدانتی انجام شد. نتایج نشان داد متوسط وزن میوه بین 57/10 و 66/23 گرم بود. بیشترین مقدار نسبت طول به قطر هسته در رقم Z11با مقدار 76/5 دیده شد. مقدار پارامتر سفتی در ژنوتیپ Z2 بیشتر بود (68/6 کیلوگرم بر سانتی متر مربع). میزان TSS در ژنوتیپ های Z6 و Z9 بیشترین مقدار را داشت (به ترتیب 69/20 و 01/20 درجه بریکس). مقدار TPC استخراج شده با حلال اتیل استات, به ترتیب در ژنوتیپ های Z11 و Z2 به ترتیب دارای بیشترین و کمترین مقدار (80 و 38 میلی گرم گالیک اسید در گرم وزن خشک میوه) بود. مقدار TPC عصاره آبی, نتایج مشابهی نداشت. بیشترین مقدار TPC در ژنوتیپ Z10 مشاهده شد. میزان جذب ABTS˚ در عصاره حاصل از حلال اتیل استات در ارقام مختلف, متفاوت بود. بیشترین میزان جذب در غلظت 40 میکروگرم عصاره در ژنوتیپ های Z7 و Z11 مشاهده شد. کمترین قدرت مهار کنندگی % 50 رادیکال ABTS(IC50) در ژنوتیپ Z8 مشاهده شد. بیشترین مقدار IC50 از عصاره آبی مربوط به ژنوتیپ Z6 و در حلال اتیل استات مربوط به ژنوتیپ Z8 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرامرزی، شاداب. (1397). بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانتی میوه کنار هندی (Ziziphus mauritiana). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 32(2 )، 327-334. SID. https://sid.ir/paper/142407/fa

    Vancouver: کپی

    فرامرزی شاداب. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانتی میوه کنار هندی (Ziziphus mauritiana). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1397؛32(2 ):327-334. Available from: https://sid.ir/paper/142407/fa

    IEEE: کپی

    شاداب فرامرزی، “بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانتی میوه کنار هندی (Ziziphus mauritiana)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 32، no. 2 ، pp. 327–334، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142407/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا