مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ریخت شناسی و فیزیولوژیکی، و تجزیه علیت عملکرد سوخ و میزان آلیسین توده های محلی سیر ایرانی در منطقه همدان

صفحات

 صفحه شروع 481 | صفحه پایان 497

چکیده

سیر ایران از کیفیت عطر و طعم خوبی برخوردار است, ولی تا به امروز به جز رقم مازند که مناسب مازندران است, رقم بومی دیگری از سیر اصلاح و معرفی نشده است. به منظور شناسایی پربازده ترین توده های محلی برای اصلاح و معرفی رقم مناسب شرایط آب و هوایی همدان, در سال زراعی 95-1394 آزمایشی بر روی 18 توده محلی مختلف در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی همدان اجرا شد. نه توده از مناطق کشت سیر استان همدان و نه توده از سایر استان های سیرکار کشور انتخاب گردیدند. توده های محلی از نظر 33 صفت مهم زراعی-مورفولوژیکی از جمله عملکرد سوخ؛ و میزان اسیدپیروویک کل (مجموع اسید پیروویک حاصل از فعالیت های آنزیمی و غیرآنزیمی), میزان اسید پیروویک غیرآنزیمی, میزان اسید پیروویک آنزیمی و میزان آلیسین مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج این بررسی نشان داد که صفات مورد بررسی توده های محلی کشور از تنوع بالایی برخوردارند که لازمه برنامه های اصلاحی است و همچنین معرفی توده ها به مناطق دیگر می-تواند با نتایج مطلوب همراه باشد. چنانکه از نه توده محلی غیر بومی همدان سه توده محلی ارومیه, اراک و بردسیر کرمان در شرایط آب و هوایی همدان تولید قابل قبول داشتند. توده های محلی ارومیه, سولان و حیدره بر اساس عملکرد سوخ, اسید پیروویک آنزیمی و رابطه مولی دو به یک آن با آلیسین بیشترین ماده عطر و طعم دهنده آلیسین را در هکتار تولید کردند. صفات وزن سوخ به طور مستقیم و قطر یقه به طور غیرمستقیم از طریق وزن سوخ, با عملکرد سوخ و صفات شاخص سطح برگ, شاخص برداشت, وزن خشک برگ بوته و قطر سوخ با میزان آلیسین تولیدی ارتباط معنی دار بالایی نشان دادند. بر اساس تجزیه خوشه ای توده ها به دو گروه اصلی مناسب و نامناسب کشت در همدان تقسیم شده که گروه مناسب کشت در همدان خود به چهار زیرگروه سه تایی تقسیم شد. خوشه بندی امکان کاهش هزینه های حفظ منابع ژنتیکی سیر را با کم کردن میزان مواد نگهداری شده با حداقل افت تنوع صفات, فراهم می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالم خومرام، محمدحسین، کشتکار، امیرحسین، و میرزایی اصل، اصغر. (1398). بررسی تنوع ریخت شناسی و فیزیولوژیکی, و تجزیه علیت عملکرد سوخ و میزان آلیسین توده های محلی سیر ایرانی در منطقه همدان. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(3 )، 481-497. SID. https://sid.ir/paper/142442/fa

    Vancouver: کپی

    عالم خومرام محمدحسین، کشتکار امیرحسین، میرزایی اصل اصغر. بررسی تنوع ریخت شناسی و فیزیولوژیکی, و تجزیه علیت عملکرد سوخ و میزان آلیسین توده های محلی سیر ایرانی در منطقه همدان. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(3 ):481-497. Available from: https://sid.ir/paper/142442/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین عالم خومرام، امیرحسین کشتکار، و اصغر میرزایی اصل، “بررسی تنوع ریخت شناسی و فیزیولوژیکی, و تجزیه علیت عملکرد سوخ و میزان آلیسین توده های محلی سیر ایرانی در منطقه همدان،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 3 ، pp. 481–497، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142442/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button