مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نیتریک اکسید (NO) بر پرآوری و ریشه زایی ریزقلمه پایه های سیب MM111 و MM106 در شرایط درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 77

چکیده

 پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر سدیم نیتروپروساید (SNP) و تنظیم کننده های رشد بر ویژگی های مورفو-فیزیولوژیکی گیاهچه های پرآوری شده و ریشه زایی آنها انجام گردید. این مطالعه شامل دو آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار بود. به منظور پرآوری میکروشاخه ها از محیط کشت پایه MS حاوی تنظیم کننده-های رشد (یک میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین (BA) به همراه 01/0 میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید(NAA) ) و SNP در شش سطح شامل صفر, 96/2, 98/5, 94/8, 91/11, 90/14میلی گرم در لیتر بر روی دو پایه سیب MM106 وMM111 استفاده شد. در آزمایش ریشه زایی به بررسی اثر SNP (صفر, 45/7, 91/11, 90/14, 35/22 و80/57 میلی گرم در لیتر) به تنهایی و در ترکیب با یک میلی گرم در لیتر IBA و 01/0 میلی گرم بر لیتر NAA روی محیط کشت پایه MS ½ پرداختیم. پس از 60 روز شاخص های رشدی ساقه و ریشه شامل طول شاخه و ریشه, تعداد شاخه و ریشه, وزن تر و خشک ریشه, پروتئین های محلول کل, فعالیت آنزیم پراکسیداز, کربوهیدرات محلول-کل, کاروتنوئید و کلروفیل a, b و کل مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روند تغییرات شاخه زایی تحت تاثیر تیمارهایSNP همسویی نسبتا بالایی با مقدار پروتئین های محلول و کربوهیدارت داشت بطوری که با افزایش میزان SNP به 98/5 میلی گرم در لیتر, مقدار هر سه پارامتر اندازه گیری شده افزایش و سپس کاهش یافت. همچنین روند تغییرات مقدار کاروتنوئید و کلروفیل گیاهچه ها با تغییرات مقدار SNP همبستگی نداشت. بیشترین تعداد ریشه در تیمارهای 91/11 و 35/22 میلی گرم در لیتر SNP به همراه یک میلی گرم در لیترIBA و 01/0 میلی گرم در لیتر NAAبدست آمد, در حالیکه بیشترین طول ریشه در تیمارهای 45/7, 91/11 و 90/14 میلی گرم در لیترSNP حاصل شد. لذا غلظت های مختلفSNP و نیز ترکیب SNP با تنظیم کننده های می توانند نقش موثری روی اندام زایی پایه های سیب داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیات الغیبی، سیدمحمدحسین، و مظفری، علی اکبر. (1398). بررسی تاثیر نیتریک اکسید (NO) بر پرآوری و ریشه زایی ریزقلمه پایه های سیب MM111 و MM106 در شرایط درون شیشه ای. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(1 )، 65-77. SID. https://sid.ir/paper/142473/fa

    Vancouver: کپی

    حیات الغیبی سیدمحمدحسین، مظفری علی اکبر. بررسی تاثیر نیتریک اکسید (NO) بر پرآوری و ریشه زایی ریزقلمه پایه های سیب MM111 و MM106 در شرایط درون شیشه ای. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(1 ):65-77. Available from: https://sid.ir/paper/142473/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدحسین حیات الغیبی، و علی اکبر مظفری، “بررسی تاثیر نیتریک اکسید (NO) بر پرآوری و ریشه زایی ریزقلمه پایه های سیب MM111 و MM106 در شرایط درون شیشه ای،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 1 ، pp. 65–77، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142473/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button