مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی توت فرنگی تحت تأثیر عصاره جلبک دریایی در شرایط کمبود آهن

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 111

چکیده

 استفاده از زیست محرک ها در کشاورزی ارگانیک و پایدار با هدف کاهش مصرف کودهای شیمیایی همواره مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی امکان جایگزینی کلات آهن در محلول غذایی با نوعی زیست محرک طبیعی محتوی عصاره جلبک دریایی به نام "اکتیویو" در کشت توت فرنگی ارقام کاماروسا و سلوا در سیستم کشت بدون خاک بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل تیمارهای شاهد (محلول غذایی حاوی کلات آهن با 6pH=), محلول غذایی بدون آهن و حاوی اکتیویو با 6pH=, محلول غذایی حاوی کلات آهن با 8 pH=و محلول غذایی بدون آهن و حاوی اکتیویو با 8 pH=بود. نتایج نشان داد, عصاره جلبک دریایی روی همه صفت های اندازه گیری شده اثر معنی دار داشت, به طوری که وزن تر و خشک اندام های هوایی, وزن تر ریشه ها و همچنین میزان کلروفیل و آهن فعال برگ ها در تیمار حاوی اکتیویو با 6 pH=مشابه گیاهان شاهد بود. ارزیابی فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در برگ نیز نشان داد که کاربرد اکتیویو سبب افزایش فعالیت این آنزیم ها در گیاهان در شرایط کمبود آهن شد. بر اساس نتایج این پژوهش عصاره جلبک دریایی توانست جایگزین کلات آهن برای پرورش توت فرنگی در محلول غذایی شده و امکان تولید این گیاه را با کاهش استفاده از ترکیبات مصنوعی آهن فراهم کند, به عبارت دیگر کاربرد اکتیویو به جای کلات آهن در 6pH= محلول غذایی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمیان، اعظم، اثنی عشری، محمود، و ساری خانی، حسن. (1398). واکنش های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی توت فرنگی تحت تأثیر عصاره جلبک دریایی در شرایط کمبود آهن. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(1 )، 101-111. SID. https://sid.ir/paper/142475/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمیان اعظم، اثنی عشری محمود، ساری خانی حسن. واکنش های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی توت فرنگی تحت تأثیر عصاره جلبک دریایی در شرایط کمبود آهن. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(1 ):101-111. Available from: https://sid.ir/paper/142475/fa

    IEEE: کپی

    اعظم رحیمیان، محمود اثنی عشری، و حسن ساری خانی، “واکنش های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی توت فرنگی تحت تأثیر عصاره جلبک دریایی در شرایط کمبود آهن،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 1 ، pp. 101–111، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142475/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button